Vil bli i Norge

SITTER TRYGT: Jan Kozierkiewicz (t.v.) og Damian Michalek frykter ikke for jobbene sine i bygningsbransjen. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

SITTER TRYGT: Jan Kozierkiewicz (t.v.) og Damian Michalek frykter ikke for jobbene sine i bygningsbransjen. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Damian Michalek og Jan Kozierkiewicz kom til Norge fra Polen for en måned siden for å jobbe. Nå håper de å få familien med på flyttelasset.

Tøyen: Smilende og leende sitter Damian Michalek og Jan Kozierkiewicz på hver sin stol på Servicesenteret for utenlandske arbeidstakere på Tøyen. Utifra ansiktsuttrykkene å døme, er det ingenting som tyder på at de er tynget av de fete overskriftene om finanskrise og bygningsarbeideres dystre framtid i Norge.

Vi arbeider i byggebransjen begge to, nærmere bestemt som takarbeidere. Vi er veldig fornøyd med situasjonen som den er nå, ingen av oss er redde for å miste jobben, forteller Damian fornøyd.

Begge kom til Norge for en måned siden.

Jeg ville til Norge fordi her har man et høyt nivå på inntekten, arbeidsforholdene er gode og dere er ikke medlem av EU. Jeg har kone og et barn på ett år hjemme i Polen. Dersom jeg får fast jobb, er det sannsynlig at også de kommer til Norge, fortsetter Damian og Jan nikker megetsigende.

I utgangspunktet synes de to at det var skremmende å skulle ordne med alle arbeidspapirer selv.

Da vi kom hit (til SUA, journ.anm) ble vi veldig positivt overrasket over at det var en polsktalende tolk her. Nå har vi fått ordnet alt i løpet av tre uker, sier Damian fornøyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.