*Nettavisen* Nyheter.

Vil bli like god som Drogba

Sigurd Rosted, Khai Sedik, Jibril Boyang, Hassan Elaki og John Grinnby bestøkte Bjerke videregående skole på åpen dag.

Sigurd Rosted, Khai Sedik, Jibril Boyang, Hassan Elaki og John Grinnby bestøkte Bjerke videregående skole på åpen dag.

Jibril Boyang vet allerede hva han vil, hvis han kommer inn på Bjerke videregående skole.

BJERKE: – Jeg er sikker på hva jeg vil, og det er å bli fotballspiller. Jeg skal bli like god som Drogba (Chelsea), sier Jibril.

Sammen med fire andre elever fra Sinsen skole, tok han en tur innom åpen skole på Bjerke. De har sett alle de tre linjene skolen tilbyr.

– De tilbyr bredde og toppidrett, og på toppidrett velges de 20 beste på fotball for eksempel, som kommer seg videre, og det synes jeg er bra, sier Jibril

Ikke umulig

Lisa Norstrand går selv på skolens idrettslinje, og forteller interesserte tiende klassinger hva som kan anbefales. Hun mener aktive elever kan komme langt, blant annet med drømmer om bli gode proffspillere.

– Hvis de virkelig vil, så kan de nå langt. Det er lagt opp en plan som må følges og lærerene her er flinke, og da blir det opp til den enkelte å gjøre en innsats, sier hun.

Norstrand nevner flere kvalifiserte lærere, hun mener gjør en god jobb.

– Vi har for eksempel en lærer som spilte førstedivisjon i håndaball, som på grunn av skade valgte å bli lærer. Det er veldig greit å ha en med erfaring som lærer, for de vet hva de snakker om, sier hun.

Valgfrihet

Rektor Gro Flaten, som var å se blant de tilstrømmende elevene, mener det er fint å kunne tilby gamle og nye elever valgfrihet.

– Innen de forskjellige grenene på idrettslinjen har vi sørget for å kunne gi elevene lærere som har ekspertise på det de driver med, fordi vi vet de elevene som søker seg hit ofte er talenter innen det området de velger, sier hun.

Elevene kan få fagbrev på medielinjen eller ta tredje året og få generell studiekompetanse.

– Det er fint at de som vil ta fagbrev kan gjøre dette, og de som vil fortsette, og få generell studiekompetanse også kan gjøre det. Da kan de selv velge hva de vil, og det er viktig, sier hun.

Vil danse

Hassan Elaki kunne tenkt seg basket, men mest av alt ønsker han å drive med hiphop og breakdance.

– Jeg velger enten dans eller basket. Vi fikk vite at de har to lærere som kan det meste innen dans, og selv om de ikke kan hiphop og breaking, så er det elever som driver med forskjellige danstyper, så vi kan lære av hverandre, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.