RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bli Norges beste

Prosjektet Romsås teknologi- og naturvitenskapelige bibliotek for barn og unge er et samarbeid mellom biblioteket og venneforeningen.

Romsås: Biblioteket ble gjenåpnet 1. februar, etter å ha vært stengt i tre år. Et av hovedargumentene for å beholde et slikt nærbibliotek, var nettopp betydningen for barn og unge.

Norges beste

Målene for prosjektet er å gjøre Deichmanske bibliotek Romsås til et godt fagbibliotek for barn og unge. - Vi håper og tror dette vil bli Norges beste Teknologi- og naturvitenskapelige bibliotek for barn og unge, sa Leif-Runar Forsth, leder i Romsås Biblioteks Venner, da han overrakte den fine gaven.
I sin tale sa han blant annet at teknologi og naturvitenskap spiller en stadig større og viktigere rolle i dagens samfunn. Tilgang på oppdatert kunnskap og bøker om emnet, rettet inn mot ungdom, har vært mangelvare. Erfaring viser at når de først får tilgang på og får en positiv opplevelse, så er det mange som fortsetter denne veien. Det er dette som er bakgrunnen for Romsås Biblioteks Venner satsning på å bidra til å utvikle nærbiblioteket.

Prosjektet

Folk på Romsås er utrolig velvillig innstilt og glade for at biblioteket er kommet tilbake. Det er mange som kommer innom med bøker de vil gi bort, men et omfang som denne gaven fra venneforeningen har vi ikke fått før, sier driftsansvarlig Per Roger Sandvik, og legger til:
Dette betyr ikke at biblioteket skal redusere sine øvrige tilbud til barn og unge eller andre, men at det blir et styrket tilbud på teknologi og naturvitenskapelige fag for barn og unge. Og etter hvert også andre fagområder. Det er rikelig med plass i biblioteket til dette.
En forsamling av bibliotekets venner, ansatte og bydelspolitikere var invitert til avduking og overrekkelse av den flotte boksamlingen. Mellom talene ble det også plass for litt poesi og diktlesing.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere