*Nettavisen* Nyheter.

Vil bli verdens beste

Mortensrud har ikke fostret mange toppalpinister, men Magnus Bruun (16) har ambisjonene i orden.

KIRKERUD: Jeg vil bli best. Det har alltid vært målet, sier Magnus.
I helgen kjørte han junior-NM i slalåm og storslalåm, uten å nå helt opp i den sterke konkurransen.
Det gikk ikke så veldig bra. Jeg hadde et høyt startnummer og kjørte meg opp, men jeg hadde ambisjoner om en plass blant de tjue beste, fortalte Magnus etter innsatsen i junior-NM.
Etter en 42.plass etter 1.omgang ble fasiten 31.plass til slutt, en sterk prestasjon fra startnummer 68.

Skigymnas

Med base på Mortensrud kan det bli langt å reise for å trene. Tidligere har 16-åringen trent i Ingierkollen på Kolbotn, men dette året ble satsingen på 16-åringene borte og Magnus ble tvunget til å skifte beite.
Treneren vår trakk seg, så jeg har trent med NERO (Nedre Romerike Alpin) i år. Der er opplegget veldig bra, og det er jeg helt avhengig av, forklarer han.
Til daglig går Magnus på idrettslinja på Ulsrud videregående skole. For å nå helt til topps må imidlertid den talentfulle skikjøreren trene enda mer på snø. Neste år er planen å begynne på skigymnas.
Det har første prioritet, men det er veldig vanskelig å komme inn på Geilo eller Oppdal. Karakterene og de sportslige resultatene teller 50-50 og siden det ikke går spesielt bra på skolen, må jeg kjøre ekstra fort i løypa, smiler lysluggen.

Senior-NM

Magnus har fortsatt sjansen til å imponere inntakskomitéen på skigymnaset før sesongen er over. I senior-NM blir imidlertid motstanden knallhard.
Hvis ikke kvoten fylles så blir jeg med, men det blir mest for å få erfaring. Jeg kan få bra med punkter og bedre startnummer neste gang. Da er også mulighetene mye bedre for å klatre på resultatlistene, avslutter unggutten optimistisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag