*Nettavisen* Nyheter.

Vil bli verdensmester

For to uker siden ble han Norgesmester for eldre junior. I helgen gikk han inn til 2. plass i Norgescupen. På sikt vil kombinertløper Peder Blaauw Sandell (19) bli best i verden.

Holmenkollen: - Ambisjonene mine på lang sikt er å bli verdens beste kombinertløper, sier Peder og smiler.
Alle har vel en drøm om det? spør han retorisk.
Det kan godt hende alle gutter ønsker det, men for 19-åringen fra Grefsen er ambisjonene realistiske. Under NM i Steinkjer for to uker siden gikk Årvolløperen inn til sprintgull i den eldste juniorklassen. Og med 2.plass i Norgescupen, ser det lyst ut for den unge kombinertløperen.
Jeg har vært litt ustabil tidligere i sesongen, mye på grunn av en skade jeg pådro meg i fjor. Men det ser bedre ut nå, mener Peder.
Gull verdt
NM-gullet for to uker siden var en ekstra vitamininnsprøytning for Grefsengutten.
Jeg er utrolig fornøyd. Jeg hadde som mål om å komme på pallen, men at jeg skulle slå alle de fire gutta som har gått junior-VM, det hadde jeg ikke trodd, forteller han stolt.
Nå håper 19-åringen på å bli tatt ut til World Cup B-rennet i Mo i Rana.
Ser jeg fremover på resten av sesongen, er målet mitt å få gå World Cup B-rennet. Da kan jeg få målt krefter med utenlandske utøvere og se hvordan jeg ligger an internasjonalt.
Mistet ledertrøyen
Før helgens renn i Holmenkollen, ledet Peder Norgescupen. Men etter 2. plass på sprinten og 6. plass på normaldistansen, har Jonas Nermoen tatt over den gule ledertrøyen.
Jeg er likevel godt fornøyd med helgen, oppsummerer Peder.
Hopprennet i går var litt "bingoaktig" hvor vi hadde ulike forhold. Jeg følte jeg hadde uflaks på det siste hoppet mitt, men sånt skjer. Langrennet i dag var bra.
Peder startet med kombinert allerede som 8-åring. På spørsmål om hva som gjør kombinert til en morsom idrett, kommer det klart fra 19-åringen;
Det er så digg å fly. I tillegg liker jeg jo å gå på ski, så for meg er det kjempebra å kombinere hopp og langrenn, avslutter Peder.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag