*Nettavisen* Nyheter.

Vil bruke mer i bydelene

Trond Jensrud (A) og Knut Even Lindsjørn (SV) mener at det finnes rom for å bruke ytterligere 60 millioner på tiltak i bydelene.

Oslo SV og Oslo Arbeiderparti forslår å bruke ytterligere 60 millioner kroner på tiltak i hovedstaden.

VÅRT DISTRIKT: Regjeringen har lagt frem en tiltakspakke som skal stimulere den økonomiske aktiviteten i kommunesektoren. Oslo kommune tilføres 477 millioner kroner i vedlikeholdstilskudd som vil kunne gå til prosjekter innen eldreomsorg, barnehager, skoler og kollektivtrafikk.

Oslo får også en økning i frie inntekter på 120 millioner kroner i 2009. Byrådets forslag til fordeling av disse midlene legges frem for bystyret førstkommende onsdag.

Vil bruke alt

Arbeiderpartiet og SV kommer til å legge frem et tilleggsforslag for bystyret førstkommende onsdag. Forslaget går på å bruke ytterligere 60 millioner kroner på tiltak i hovedstaden. 40 millioner går fra byrådets buffer, 20 millioner ønsker de å ta fra Parkeringsfondet.

Byrådet har satt av en buffer som vi mener bør brukes på ytterligere tiltak, opplyser Trond Jensrud (A).

Oslo kommune regner med å tape cirka 40 millioner kroner i skatteinntekter i år, penger som allerede satt av i budsjettet. Byrådet ønsker derfor å holde igjen 40 millioner kroner som en buffer i forhold til mulig skattetap og økninger i sosialutgiftene. Bufferen går av de 120 millioner kronene som hovedstaden får i økte frie inntekter.

Vi mener det blir helt feil. Det er ikke meningen at disse pengene skal brukes til å dekke mulige underskudd. Dessuten vil flere tiltak stimulere økonomien, færre småbedrifter vil gå under og det vil igjen gi høyere skatteinntekter, påpeker Knut Even Lindsjørn (SV).

Bydelenes ønsker

Lindsjørn mener tiltakspakken er til for å brukes.

Bufferen er i strid med intensjonene for pakken. Hensikten med tiltakspakken er at den skal brukes på tiltak, ikke for å dekke uforutsette utgifter. Vi trenger å holde folk i jobb. Uforutsette utgifter må dekkes inn på annen måte, sier politikeren og påpeker at de 20 millionene fra Parkeringsfondet innebærer en reell endring i budsjettet.

Fondet kan brukes på blant annet samferdsel og trafikktiltak. Vi mener det kan være klokt å bruke mer av dette fondet nå, forklarer Lindsjørn.

Ap og SV har laget et forslag til fordeling av de 60 millioner kronene basert på tiltakslister som bydelene har utformet.

Dette er prosjekter som bydelene selv har foreslått og som kan realiseres i løpet av året, sier Jensrud.

Materialet vi har fått tilsendt tydeliggjør også den kommunale forsømmelsen, påpeker Lindsjørn.

Tiltaksforslagene

I vårt distrikt er følgende tiltak foreslått:

- Søndre Nordstrand: Grensestien avlastningsboliger (260.000 kroner), Bjørndal bosenter (210.000 kroner), Motorsenteret Hvervenbukta - oppgradering og elanlegg (300.000 kroner), Søndre As gård - oppgradering (200.000 kroner) og vedlikehold og oppgradering i gårder bydelen forvalter (1 million kroner).

- Nordstrand: Innendørs vedlikehold av diverse barnehager (500 000 kroner) og Nordseter skole - skolegård (690 000 kroner).

- Østensjø: Oppsalveien 20 - Treffsted for brukere av psykisk helsevern - ombygging (400.000 kroner), Fuglemyra barnehage - oppgradering/ombygging (1 million kroner), Østensjø skole - skolegård (780.000 kroner) og Abildsø skole - skolegård (820.000 kroner).

Vi håper at det skal være greit å få forslaget igjennom, det er jo penger som ligger der, sier Jensrud og legger til:

Hvis dette skulle velte budsjettet så er budsjettet allerede i ubalanse. Det er ikke noe som helst uforsvarlig i dette forslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.