RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bryte ned fordommer med fest


 
 
Ungdommer fra Marienlyst og Ila skole ønsker seg et bedre miljø på tvers av skolene.

VESTRE AKER: En sal full av ungdommer rundt bord so m er overstrømmet av gule lapper, livlig debatt og engasjement, er synet Lokalavisens journalist møter, under torsdagens store Kafedialog i Vestre Aker menighetshus.

Sist gang vi hadde et fremtidsverksted i bydelen var i 2005, sier sekretær i Ungdomsrådet, Karin Swanstrøm. Etter ønske fra bydelspolitikerne skal ungdommene nå være enda mer involverte i lokalpolitikken, og gjennom såkalte kafédialoger, fremtidsverksted, eller idemyldringer, være med på å rådføre politikerne i større grad. denne gangen er det Ungdomsrådet som tar initiativ til møtet.

Mur

Det er mange temaer ungdommene fra henholdsvis Ila og Marienlyst skole skal diskutere, og rundt bordet hvor det står skrevet med store bokstaver "inkluderende bydel", er Ea i full sving. Den svært engasjerte representanten fra Ungdomsrådet vil vite hva som kan gjøres for at ungdommer fra ulike deler av bydelen blir bedre kjent med hverandre.

Flere kafedialoger som denne er bra, kommer det fra Venil. Guttene og jentene rundt bordet går alle på Marienlyst skole, og de innrømmer at fordommene mot "Ila ungdommen" absolutt eksisterer.

Vi må bryte ned denne fordomsmuren nå, sier Ea engasjert mens hun illustrerer med sprittusj hvvordan muren faretruende vokser.

Vi trenger fester og konserter sammen, kommer det fra Charlotte. Alle er enige om at scenen på St. Hanshaugen bør brukes til en stor konsertarena for ungdosmsskolene.

Gangstere og sosser

Det er litt sånn at de som går på Marienlyst ser på Ila som en gangsterskole, og Ila elevene mener Marienlyst er skikkelig "vestkant", sie r Ea, som selv går på sistnevnte skole.

Abdi fra Ila skole bekrefter Eas utsagn.

Vi mener at det er ganske mange sosser på Marienlyst,. sier han.

Mange fra Ila skole sier at de hater Marienlyst enda mer etter at de vant UL, sier Ea. Flere rundt bordet forteller at de ikke har venner fra Ila skole. Det er faktisk slik at de to ungdomsskolene som finnes i bydelen ikke møtes ved særlig mange anledninger, utenom Ungdomslekene, og da består møtet gjerne i å konkurrere mot hverandre.

Bislett

Filip fra Ungdomsrådet styrer samtalen om fysisk helse, og vil vite hva ungdommene mener kan gi større og bedre idrettsengasjement..

Gjerne bruke Bislett stadion mer, sier en jente. Alle er enige om at gymmen på skolen for det meste består av løping, og ønsker seg mer varierende aktiviteter.

Bueskyting for eksempel er det få som vet om, sier Kathrine. Forslag om å spille squash kommer frem, og bedre informasjon om de idrettstilbudene som finnes.

Visste dere for eksempel at man kunne spille amerikansk fotball gratis på Ilataket i fjor sommer, spør Filip. Ingen hadde hørt om dette før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere