RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bygge åtte etasjer i Byggveien 8

Byrådet mener utbygging av Byggveien 8 kan gi Ryen en estetisk oppgradering.

RYEN: Obos ønsker å erstatte garasjene i Byggveien 8 med et nytt næringsbygg, og nå går byrådet inn for omregulering av den cirka 5,6 mål store tomten rett ved Ryenkrysset.

– Dette er et godt prosjekt som kan bidra til å gi Ryen en estetisk oppgradering og en ønsket utvikling som et knutepunkt, sier byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H).

Åtte etasjer

Reguleringsplanen legger til rette for et kontorbygg i 6-8 etasjer på 8000 m2 og en vegetasjonsskjerm mot E6/Ring 3.

– Tomten har en god plassering i forhold til hovedveisystemet og har god kollektivtilgjengelighet med nærhet til T-bane, flybuss og flere busslinjer. Både kontorbygget og vegetasjonsskjermen vil gi en nødvendig oppgradering av området og skjerme boligene og barnehagen i sør mot støy, sier Fredriksen.

Følger terrenget

Tomten strekker seg fra Manglerudhjemmet og ned i dumpa mot Manglerud kirke. Det planlagte kontorbygget består av seks, syv og åtte etasjer som vil følge terrenget.

– En avtrapping av bebyggelsen gir en god terrengtilpassing i forhold til sykehjemmet og Manglerud Kirke, mener byrådet.

Går imot fagetaten

Plan- og bygningsetaten har tidligere uttalt at de synes åtte etasjer er for høyt på den aktuelle tomten, og lanserte i fjor et alternativ med tre, fire og fem etasjer.

Dette alternativet er blant annet støttet av Bydel Østensjø, Manglerud kirke, Byantikvaren, Friluftsetaten, Omsorgsbygg og nærliggende borettslag, men altså ikke av byrådet.

Saken er nå sendt videre til bystyrets byutviklingskomité.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere