*Nettavisen* Nyheter.

Vil bygge bro mellom Østensjø og Alna

KAOTISK: Hanne Eldby (SV) og resten av Østensjø bydelsutvalg vil ha ryddet opp i trafikkforholdene her i krysset Fyrstikkbakken-Jernbaneveien. Øverst på ønskelisten står gangbro fra Fyrstikkbakken mot den gamle jernbanebroen over til Nils Hansens vei, eventuelt gangfelt. Alle foto: Nina Olsen

– Det er livsfarlig å krysse veien her, sier Hanne Eldby (SV). Nå vil Østensjø bydelsutvalg ha gangbro fra Fyrstikkbakken til Nils Hansens vei.

Klikk på bildet for å forstørre.

UOVERSIKTLIG: Østensjø bydelsutvalg vil ha parkeringsforbud på begge sider av Jernbanebroen, for å gjøre det mer oversiktlig.

Klikk på bildet for å forstørre.

FARLIG: Hanne Eldby sier det er svært vanskelig å krysse Jernbaneveien til fots og på sykkel.

Klikk på bildet for å forstørre.

BER OM TILTAK: - Det er håpløse forhold for myke trafikanter i dette krysset, sier Hanne Eldby.

ØSTENSJØ/ALNA: Ved krysset Jernbaneveien og Fyrstikkbakken er det ikke gangfelt, og mange parkerte biler gjør det uoversiktlig for både bilister og myke trafikanter.

Til tross for to nye fartshumper og ny fartsgrense er det fortsatt svært vanskelig å krysse Jernbaneveien til/fra jernbanebroen til Nils Hansens vei.

Dette vil Østensjø bydelsutvalg (BU) gjøre noe med.

LES OGSÅ: Nå skal t-banelinje 3 oppgraderes

Farlig skolevei

– Nå må man snirkle seg mellom parkerte biler, og for å se om det kommer kjørende biler må man stå halvveis ute i veibanen. Det er farlig, og dette er faktisk skoleveien til mange østensjøbarn som går på Bryn skole, sier lokalpolitiker Hanne Eldby (SV).

Hun er ivrig syklist, og høye kanter og nivåforskjeller både på fortau og på jernbanebroen gjør at hun heller ikke er imponert over tilretteleggingen for de på to hjul.

– Dette er en naturlig ferdselsåre mellom Østensjø og Alna, som er mye brukt. Nå må man gjøre noe med trafikksikkerheten og fremkommeligheten, sier Eldby.

Hun mener det i det minste burde vært et gangfelt i Jernbaneveien.

– Så lenge det ikke er noe som viser bilene at de plikter å stoppe, er det kjempevanskelig å krysse veien, sier Eldby.

– Slumaktig

Lokalpolitikeren etterlyser også en oppgradering av jernbanebroen.

Broen er nedtagget, og både trær og busker vokser opp mellom asfalt og betong.

TAGGING OG TRÆR: Broen over jernbanen gir inntrykk av å være forsømt.

– Det er ikke så mye som skal til for å gjøre denne broen triveligere og mer tilrettelagt. Nå ser det rett og slett slumaktig ut her, sier Eldby.

Gangbro og p-forbud

Østensjø BU behandlet saken på sitt møte mandag 20. oktober, og det var enighet om at noe bør gjøres med trafikksituasjonen og fremkommeligheten.

– Det er bygget flere boliger i Fyrstikkbakken, og nå er det også etablert et nytt bilverksted i krysset. Mye parkering og mye gang- og sykkeltrafikk gjør at man krysser veien med livet som innsats, sa Erik Thoresen (H).

Han er vararepresentant i BU og selv bosatt i Fyrstikkbakken.

– Vi har fått lavere fart og fartshumper, men tiltakene er ikke gode nok. Vi burde få gangbro, sa Thoresen.

Et enstemmig BU vedtok deretter å be om gangbro, eventuelt gangfelt.

BU vil også ha parkeringsforbud på begge sider av jernbanebroen. BU vil dessuten ha universell utforming så det blir bedre for syklister og andre folk på hjul, samt en generell oppgradering av jernbanebroen.

Ingen planer om oppgradering

Bymiljøetaten opplyser til Nordstrands Blad at det ikke foreligger planer for tiltak i området Fyrstikkbakken-Jernbaneveien i 2015.

– Arbeidet som har førsteprioritet i området er Bryn Knutepunkt, hvor det jobbes med en konseptutvalgsutredning, sier pressetalsmann Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

TIL ALNA: Fyrstikkbakken går fra Bydel Østensjø og over jernbanebroen til Bydel Alna, og er mye brukt.

LES OGSÅ: Nå får de enda flere trafikktiltak på Abildsø

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag