RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bygge hage over veien


Stolte: Mina Hultgren og India fikk kinobilletter i premie. Bak kikker Erik Jebsen, Åsmund Rønneberg og Oscar Helgesen på de mange modellene. 
Alle foto: Cathrine Brynildsen
Stolte: Mina Hultgren og India fikk kinobilletter i premie. Bak kikker Erik Jebsen, Åsmund Rønneberg og Oscar Helgesen på de mange modellene. Alle foto: Cathrine Brynildsen
Blomstereng og ønskebrønn. Det er noe av det som kan komme i Vinderenkrysset hvis barna får det som de vil.

VINDEREN: – Det er barna som bruker krysset mest. Derfor er deres stemme viktigst av alle.


Marit Holter-Sørensen er stolt. De siste ukene har elevene ved Vinderen skole lagt hodene i bløt for å finne en løsning på det problematiske Vinderernkrysset. Fredag kåret skolens trafikkgruppe, med Holter-Sørensen i spissen, en vinner.

Grønt og åpent

Felles for alle forslagene var et sterkt innslag av grøntarealer. Det gjorde utvelgelsen spennende, ifølge fungerende rektor og jurymedlem Katrine Wegge.

– Vi ser at mange drømmer om grønne løsninger. Flere steder i verden er det moderne å tenke på myke trafikkanter, og slik sett er disse forslagene midt i blinken, sier hun.

Hage over veien

Grønnest av dem alle var modellen til klasse 3 A: Med et blomsterlokk over hele Vinderenkrysset vil de skille rullende og gående trafikkanter, med tunneller under bakken tilpasset ulike transportmidler på to og fire hjul. For dette ble hele klassen belønnet med boller fra United Bakeries. Andreplassen, som juryen mente var et «klin kokos» forslag, fikk selvsagt kokosboller.

Fremtidens trafikkanter

Jurymedlem Bjørn Blindheim mener det er viktig at barna får ta del i utformingen av sitt eget nærmiljø.

– På denne måten får barna en bevissthet rundt trafikk, og gjør seg noen tanker om hvordan de selv vil ha det, sier han.

Og legger til:

– Dette er fremtidens trafikkanter. Deres stemme er viktig i planleggingen av fremtidens trafikk.

Langvarig utfordring

Blindheim har hatt fire barn på Vinderern skole etter at han selv gikk der. Trafikksituasjonen har alltid vært et tema. Jurykollega og FAU-leder Amy Myrestand tror konkurransen vil bli en årlig foreteelse.

– Det er første gang vi gjør dette, men vi trenger flere idéer, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere