*Nettavisen* Nyheter.

Vil bygge høyt i Byggveien

Obos ønsker å bygge dette kontorbygget på 10200 kvadratmeter med underjordisk parkeringsanlegg rett ved Ryen-krysset. Illustrasjon: Ark 19 Arkitekter AS

Obos vil bygge opptil åtte etasjer i Byggveien 8, noe Plan- og bygningsetaten synes er for høyt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Potensiale: I dag er det bare garasjer i Byggveien 8, som Obos nå ønsker å videreutvikle. I bakgrunnen sees Manglerudhjemmet. Foto: Nina Schyberg Olsen

RYEN: Obos ønsker å erstatte garasjene i Byggveien 8 med et kontorbygg på seks, syv og åtte etasjer. Det er snakk om 8000 kvadratmeter kontorarealer og 2200 kvadratmeter underjordisk parkering.

Nå er saken ute til offentlig ettersyn, og her fremkommer det at Plan- og bygningsetaten mener det foreslåtte kontorbygget er for høyt. De har derfor utarbeidet et alternativt forslag med tre, fire og fem etasjer, som de anbefaler.

Hele planforslaget kan sees på etatens hjemmeside www.pbe.oslo.kommune.no, samt hos Bydel Østensjøs opplysningstjeneste i Ryensvingen.

Høringsfristen er 24. mars 2010. Etter det skal Plan- og bygningsetaten lage en komplett saksfremstilling som sendes til byrådet for politisk behandling. Bystyret har siste ord i saken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.