RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bygge høyt i Byggveien


Obos ønsker å bygge dette kontorbygget på 10200 kvadratmeter med underjordisk parkeringsanlegg rett ved Ryen-krysset. Illustrasjon: Ark 19 Arkitekter AS
Obos ønsker å bygge dette kontorbygget på 10200 kvadratmeter med underjordisk parkeringsanlegg rett ved Ryen-krysset. Illustrasjon: Ark 19 Arkitekter AS
Obos vil bygge opptil åtte etasjer i Byggveien 8, noe Plan- og bygningsetaten synes er for høyt.

RYEN: Obos ønsker å erstatte garasjene i Byggveien 8 med et kontorbygg på seks, syv og åtte etasjer. Det er snakk om 8000 kvadratmeter kontorarealer og 2200 kvadratmeter underjordisk parkering.

Nå er saken ute til offentlig ettersyn, og her fremkommer det at Plan- og bygningsetaten mener det foreslåtte kontorbygget er for høyt. De har derfor utarbeidet et alternativt forslag med tre, fire og fem etasjer, som de anbefaler.

Hele planforslaget kan sees på etatens hjemmeside www.pbe.oslo.kommune.no, samt hos Bydel Østensjøs opplysningstjeneste i Ryensvingen.

Høringsfristen er 24. mars 2010. Etter det skal Plan- og bygningsetaten lage en komplett saksfremstilling som sendes til byrådet for politisk behandling. Bystyret har siste ord i saken.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere