RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bygge i tre etasjer i Sæterkrysset


Østlie Eiendom planlegger boliger og næringslokaler i tre etasjer på tomten til den ene av tre hus i Sæterkrysset som ikke er bevaringsverdig.
Østlie Eiendom planlegger boliger og næringslokaler i tre etasjer på tomten til den ene av tre hus i Sæterkrysset som ikke er bevaringsverdig. Foto: ILLUSTRASJON: Halvorsen & Reine AS sivilarkitekter
De hvite husene i Sæterkrysset vil bestå, men får «ny nabo» hvis Østlie Eiendom får det som de vil.

SÆTER: Østlie Eiendom AS eier de tre husene som ligger i kryssets sørvestlige hjørne.

Alle husene er i sveitserstil, men bare de to i nord og øst på tomta er bevaringsverdige. Huset lengst vest på tomten og tilbygg på huset nord på tomten er ikke bevaringsverdig og er planlagt revet.

Bolig og butikk

Det nye bygget som er planlagt på tomten skal inneholde en blanding av næringslokaler nede og boliger i de to øverste etasjene. Leilighetstypene skal tilpasses både eldre og barnefamilier.

Bygningsmassen deles visuelt i tre volumer med flatt tak med takterrasse. I første etasje blir det store vindusflater som skal skape lyse næringslokaler, samt gi bygget en lettere og transparent virkning i denne etasjen.

Lekeplass

Mellom de to eksisterende bevaringsverdige byggene og nybygget er det planlagt et torg, hvor det skal plantes med trær, busker og plen. Her skal det også opprettes en lekeplass med benker. Utearealet er beregnet til å bli ca. 270 kvadratmeter.

Hovedatkomst med bil er planlagt fra Poppelstien. Det nye bygget skal ha underjordisk garasje.

Halvorsen & Reine AS sivilarkitekter har laget planinitiativet på vegne av Østlie Eiendom AS og alt er tilgjengelig på Plan og bygningsetatens hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere