*Nettavisen* Nyheter.

Vil bygge idrettshall på Grefsen stadion

Egen hall: Kjelsås IL, ved Per Ekstrøm, forteller at laget nå vil sette opp idrettshall/gymsal på Grefsen Stadion. I bakgrunnen rammen som viser hvor bred og høy hallen erplanlagt.Foto: Kristin Tufte Haga

Kjelsås IL rydder unna på Grefsen Stadion og får plass til en nesten 600 kvadratmeter stor gymsal/hall ved siden av kunst- gressbanen.

Klikk på bildet for å forstørre.

En «ramme» på hvor høy, litt over syv meter, og bred hallen blir, er allerede oppmontert på banen. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

En «ramme» på hvor høy, litt over syv meter, og bred hallen blir, er allerede oppmontert på banen. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

GREFSEN/KJELSÅS: – Og den planlegger vi satt opp innen jul! Vi har vært i forhåndskonferanse med Plan- og bygningsetaten, og fått positive signaler derfra, og også fra idrettsetaten om å gå videre med saken, forteller Kjelsås ILs Per Ekstrøm.

Hallen er planlagt satt opp på asfaltbanen ved siden av kunstgresset, og hvor det i følge Ekstrøm også ble spilt utendørshåndball på 1960-tallet.

Kjempet for gymsal

I forbindelse med «nye» Kjelsås skole, kjempet idrettslaget lenge om å likevel få inn en liten idrettshall/oppvarmingshall – sammen med den store hallen som er planlagt å erstatte Kjelsåshallen – som for øvrig rives til uken.

Kjelsås’ nåværende lille gymsal forsvinner nemlig i byggeprosessen. Men laget fikk ikke gehør hos blant annet byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) om å likevel utvide skoleprosjektet med penger til en liten hall.

Men nå ordner laget opp på egenhånd, og setter opp en fullisolert nesten 600 kvadratmeter stålhall. En «ramme» på hvor høy, litt over syv meter, og bred hallen blir, er allerede oppmontert på banen.

Full råderett

– Vi tror ikke det bli vanskelig å fylle opp hallen, og vi finansierer selv – med blant annet kapital fra «klubbhusfondet» – øremerket til anlegg, og noe fra lagets fjoroverskudd. Det betyr at laget kan råde over hallen, og vi planlegger også utleie. Dette tror vi kan bli en fin greie – også en hall som kan romme smalidretter. Eksempelsvis allidretten for de minste, som til nå har vært i den lille gymsalen på Kjelsås skole, og som ikke forventes å få plass i nye «Kjelsåshallen», sier Ekstrøm.

Noen millioner

Han vil ikke ut med hvor mye en slik hall koster, men etter det avisen kjenner til ligger prisen for denne størrelsen på under fem millioner kroner.

Idrettslaget skal etter planen holdet møte med de nærmeste naboene om saken onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.