RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil bygge ny skole i Ullern idrettspark


Ved å senke flerbrukshallene (i forkant på modellen) vil man kunne anlegge skole på toppen uten at prosjektet blir mer dominerende. Stein Giske (til venstre) og Frode Helland har i flere år jobbet med Ullern idrettspark.
Ved å senke flerbrukshallene (i forkant på modellen) vil man kunne anlegge skole på toppen uten at prosjektet blir mer dominerende. Stein Giske (til venstre) og Frode Helland har i flere år jobbet med Ullern idrettspark. Foto: Foto: Vidar Bakken
Ullern idrettspark har lagt frem planer om å renovere Bjørnsletta skole for de minste og bygge ny skole i idrettsparken.

Ullern: – Da vi møtte representanter for ombygging av Bjørnsletta skole, hvor en midlertidig skole i Ullern idrettspark ble vurdert, slo det oss: hvorfor ikke bygge en permanent skole i stedet. Vi har presentert ideen for politikere i bystyret og i september 2009 var vi i møte med nåværende finansbyråd, Kristin Vinje. Dessverre har vi ikke fått noen tilbakemeldinger, men vi mener at planene er så gode at den bør presenteres for flere, sier Frode Helland.

Sparer 100 millioner

I fjor ble Frode Helland og Stein Giske i Ullern idrettsforening kåret til «Årets navn» av leserne i Ullern Avis Akersposten. Det var for deres arbeid med Ullern idrettspark, hvor fase 1 med kunstisbane/kunstgressbane er gjennomført. Fase 2 består av ny fotballhall/ flerbrukshaller/ barnehage med mer.

– Ideen er å beholde prosjektet slik det er planlagt, bortsett fra at man senker flerbrukshallene og bygger en skole på toppen. Det er fullt realiserbart og vil spare kommunen for kanskje 100 millioner kroner, sier Helland.

Han begrunner dette med at det i dag foreligger planer om å erstatte dagens Bjørnsletta ungdomsskole med 200 elever med en ny skole for 1.– 10. trinn med 750 elever. Det vil bli vesentlig dyrere enn den foreslåtte løsningen fra Ullern idrettspark.

Cirka 500 elever

– Det blir nesten en firedobling av elevmassen på Bjørnsletta i et boligområde hvor det er allerede i dag er problematisk med atkomsten til skolen. Vi har laget et utkast hvor vi foreslår at Bjørnsletta skole blir stående, men renoveres. Der kan det bli skole for 1. – 4. trinn med SFO. I Ullern idrettspark kan vi få en skole for 5. – 10. trinn, med cirka 500 elever fordelt på 3 500 m². Vi har fått en prisbelønt skolearkitekt, Terje Rørby, til å vurdere det realistiske i dette. Han har tegnet et forslag og går inn for å bygge skole her. Det kan godt tenkes at noen vil vurdere at det er mest fornuftig å bygge en ren ungdomsskole her og la Bjørnsletta bli en barneskole. Hva som er den beste løsningen vil komme frem i en realitetsvurdering, sier Helland.

Les også: Ny Bjørnsletta skole i 2014

 

Skole og idrett

Han viser til hvilke eksepsjonelle tilbud som vil ligge til rette for elevene.

– Tenk deg de store utearealene med kunstgressbaner og kunstisbane om vinteren. Det gamle klubbhuset vil bli revet og der vil det ble en stor tumleplass for alt mulig av uorganiserte aktiviteter. Man trenger ikke tenke på tilbud for gym innendørs med tilgang til fotballhall, to flerbrukshaller, treningsstudio, flotte garderobeanlegg, kantine og 1000 m² med udisponerte arealer som kan legges til rette for skolen. Gjennom fjernvarmeanlegget knyttet til kunstisbanen kan vi også forsyne begge skolene med overskuddsvarme, sier Helland.

Les også: 1,4 millioner til Ullernbanen

 

Optimal utnyttelse

Han er svært begeistret for prosjektet og viser til at planen er såpass gjennomtenkt at den må vurderes.

– Jeg er litt skuffet over at ingen i rådhuset har vist interesse for saken eller at den er blitt analysert av respektive etater eller foretak. Dette er snakk om samfunnsøkonomisk besparelse på 100 millioner kroner etter våre beregninger og samtidig får man en optimal utnyttelse av tilgjengelige ressurser. Vi har møtt argumentet at det er vanskelig å splitte skolens fagmiljøer og administrasjon. Det synes jeg ikke holder, når man ser at dette gjøres i andre sammenhenger. I flere bydeler har man for eksempel slått sammen store barnehager med felles ledelse. Dessuten snakker vi om en gåavstand på 500 meter mellom skolene. Det er svært overkommelig. Dessuten er det svært god kollektivdekning til området. Jeg mener dette må realitetsvurderes, selv om dette er et privat forslag. Vi har tidligere vist at vi er i stand til å planlegge og gjennomføre store prosjekter. Dette vil være en god investering, sier Helland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere