*Nettavisen* Nyheter.

Vil bygge «skyskraper» på Skullerud

HØYHUS: Slik ser forslagsstiller for seg en utbygging, med et signalbygg på 15 etasjer nærmest veien. Foto: ILLUSTRASJON: FELIX ARKITEKTER

I Olaf Helsets vei 5 er det foreslått å bygge seks boligblokker, den høyeste på opptil 15 etasjer.

Klikk på bildet for å forstørre.

FRA BILER TIL BOLIGER?: Det er denne parkeringsplassen ved Skullerud t-banestasjon som ønskes bebygget med boligblokker. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

SKULLERUD: Nordstrands Blad har tidligere nevnt utbyggingsplanene for parkeringsplassen inntil Skullerud t-banestasjon, og nå er det varslet oppstart av reguleringsarbeid for denne delen av Olaf Helsets vei 5.

LES OGSÅ: Her kan det komme hundrevis av nye boliger

Tomten ønskes regulert til byggeområde for boliger og næring, fordelt på seks blokker.

45 meter på det høyeste

Det er Felix Arkitekter som tegner prosjektet, i likhet med blokkene i Skullerud Torg som nå er under bygging på den andre siden av t-banen.

På vegne av Realkapital Corporate Finance Venture II foreslår de blant annet et markeringsbygg på 15 etasjer, tilsvarende en byggehøyde på 45 meter.

De andre blokkene er på fem-seks etasjer.

I tillegg til å fylle blokkene med boliger, foreslås det noe næring, et torg og kafé med uteservering.

Skeptisk til høyden

Skullerud er utpekt av bystyret til et såkalt stasjonsnært område som ønskes videreutviklet med boliger, og i løpet av de nærmeste årene kan det komme flere hundre nye boliger her.

Plan- og bygningsetaten (PBE) er i en foreløpig vurdering likevel skeptisk til deler av forslaget for Olaf Helsets vei 5.

PBE synes det er positivt at eiendommen benyttes til noe annet enn parkeringsplasser, men mener forslagsstillers ønske om å markere den «urbane situasjonen» med et høyhus på 15 etasjer er overdrevet.

De påpeker også viktigheten av at et nytt torg og ny næring ikke skal utkonkurrere det som kommer ved Skullerud Torg på den andre siden av t-banen.

KLIKK HER OG SE BILDESERIE FRA SKULLERUD

PBE vurderer å utarbeide et alternativt utbyggingsforslag, hvis ikke utnyttelsen av tomten senkes til et nivå som i større grad samstemmer med plassering og omgivelser.

Fastholder høyder

Sivilarkitekt Ingebrigt Foros hos Felix Arkitekter opplyser at de nå holder på å bearbeide forslaget sitt i henhold til innspill fra PBE.

– Vi vil komme med en planskisse i løpet av januar, der vi belyser problematikken rundt høyhus bedre. Vi vil også utrede to scenarioer rundt høyspentledningen, et med og et uten nedgraving, sier Foros.

Felix Arkitekter ser også nærmere på tilbakemeldinger de har fått angående organiseringen av de foreslåtte bygningene på eiendommen.

FLERE SAKER FRA SKULLERUD:

Blar opp to millioner for fjernvarme på Skullerud

Vil bygge 140 boliger i Johan Scharffenbergsvei

Positive til rekkehus på grøntområde

Bildeserie fra Skullerudutbyggingen

Les flere saker om bolig i Oslo her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.