*Nettavisen* Nyheter.

Vil bygge universitet på Tullinløkka

Slik ser MAD arkitekter for seg den ny universitetsbygningen på Tullinløkka. Foto: MAD Arkitekter

I Tullinkvartalet skal det bygges om. Men høyden er igjen stridens kjerne.

04.12.14 19:19

TULLINKVARTALET: Entra Eiendom vil bygge universitet i Tullinkvartalet. Det er meningen at Universitetet i Oslo (UiO) skal kunne samle det juridiske fakultetet i sentrum.

I Universitetsgata 7-9 tas det sikte på å kunne huse 4.000 studenter.

- Kvartalet vil få et yrende studentliv, samtidig vil det bli langt mer tilgjengelig og åpent også for byens innbyggere enn hva det er i dag, sier Kristin Haug Lund, direktør Prosjektutvikling og teknisk i Entra.

I tillegg til universitet legges det opp til blant annet handel, bevertning og hotell.

Lund forteller at det planlegges at kvartalet åpnes opp for gjennomganger ved at det lages et nytt bygulv gjennom kvartalet, med passasjer og gatetun.

Høye bygg
Plan- og bygningsetaten (PBE) er i utgangspunktet positive til planene, men de er langt fra fornøyd med høyden Entra vil ha på byggene.

Entra vil ha bygninger på 42 og 50 meter. Samtidig vil de bevare Alfheimkomplekset, Hotell Savoy, Arbeidsgiverforeningen, Treiders frontbygning og Kristian Augusts gate 11. Nødvendig for å klare å samlokalisere, mener Entra.

- Vi ønsker å bidra til at UiO får et moderne bygg med tilrettelagte funksjoner. Dette oppnås på en god måte dersom funksjonene som UiO har behov for nå kan samlokaliseres i ett bygg, sier Lund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bygget bryter med høydene i området. Foto: MAD Arkitekter


Les også: - Høyhusene har vært bra for Oslo

Betydelig lavere

PBE er langt fra på samme høyde som Entra. De mener byggene blir for høye, og foreslår betydelig lavere bygninger. De mener høyden vil ødelegge resten av uttrykket i området.

- Vårt forslag er på 30 meter. Det er i tråd med bebyggelsen som er i dag, og slike høyder spiller på lag med de bevaringsverdige omgivelsene og gir mulighet for gode gårdsrom inne i kvartalet, sier saksbehandler i PBE, Liv Oxaal Kaasen.

Hun forteller at det høyeste bygget i kvartalet i dag er litt under 30 meter.

- Det er flere bygg med nasjonal kulturminneverdi i området. Disse byggene er bevaringsverdige og med høyder på opp mot 25 meter og høydene Entra foreslår blir for dominante, sier Kaasen.

Lund sier at de registrerer at PBE ønsker andre løsninger.

- Vi vil jobbe tett sammen med UiO i prosjektet for å finne de optimale løsningene som tilfredsstiller behovene til et Campus i sentrum.

Saken ligger i disse dager ute til høring.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.