Vil bygge ut Berg videregående

Skolekapasiteten i Bydel Nordre Aker er blant sakene som tas opp i bydelsutvalgsmøtet torsdag kveld.

Skolekapasiteten i Bydel Nordre Aker er blant sakene som tas opp i bydelsutvalgsmøtet torsdag kveld. Foto: ARKIVFOTO: Karl A. Kjelstrup

Bydelen vil primært ha barneskole i dagens Berg videregående, men kan også anbefale utbygging i Ullevålsalleen 43 for å lette presset på Ullevål skole.

ULLEVÅL: I løpet av kort tid vil kapasitetsproblemene på Ullevål skole midlertidig avlastes av de nye paviljongene oppført på skoleområdet.

Miljø-, plan- og samferdselskomiteen vil på torsdag kvelds bydelsutvalgsmøte (BU) anbefale de folkevalgte å sende en oppfordring til byens myndigheter om at en snarlig utbygging av Berg videregående skole, og omlegging av skolegrensene, anses å løse plassbehovet i vestre del av bydelen.

Skolebehovsplanen for Oslo slår fra før fast at det er behov for en helt ny skole vest i Nordre Aker.

Dersom Berg-forslaget ikke er rask gjennomførbart fastholdes det tidligere BU-vedtaket om å bygge en idrettshall med spesialrom i Ullevålsalleen 43. Detaljreguleringen for tomten er nå ute til offentlig ettersyn.

Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke å utbygge tomten, som i dag er regulert til friområde, til tross for at den i praksis er i bruk som rodetomt (og stengt for publikum) for Friluftsetaten. Også blant andre Byantikvaren, Fylkesmannen, Naturvernforbundet og naboer går mot utbygging av tomten. FAU Ullevål, Blindern vel og driftsstyret er blant støttespillerne for utbygging.

Bydelsutvalget mener John Colletts allé 71, omregulert til friområde, er det beste erstatningsarealet for tapet av Ullevålsalleen 43 til skoleformål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag