*Nettavisen* Nyheter.

Vil bygge ved vaskehallen

EKEBERGVEIEN 191b: I tillegg til vaskehallene kan det komme et nytt næringsbygg her i Ekebergveien. Tomten helt til høyre i bildet ønskes omregulert fra bolig til næring. Foto: Foto: Aina Moberg

Boligtomten i Ekebergveien 191b foreslås omregulert for å legge til rette for næringsutbygging.

KASTELLET: Ved siden av bilvaskeanlegget ved Kastellet trikkestopp ligger en ubebygd tomt som er regulert til boligformål. Denne ønskes nå omregulert til formålet næring, lager og kontor.

Omregulering og nybygg

Også tomten med bilvaskeanlegget ønskes omregulert til samme formål, for å få felles reguleringsformål for hele eiendommen.

Denne delen er i dag regulert til næring/vaskehall.

LES OGSÅ: Bygger nytt vaskeanlegg på Kastellet

Eier ønsker også å bygge et nytt næringsbygg på tomten, i to etasjer med gesims- og mønehøyder tilnærmet lik omgivelsene rundt.

– Tomten er uegnet til bolig, og vi ser for oss et bygg i fortsettelse av eksisterende virksomhet på tomten, men med bredere bruk, sier sivilarkitekt Peter L'orange hos Kritt Arkitekter.

– Det er for tidlig å si hva det blir, men kanskje verksted- og servicelokaler i førsteetasje og kontorer i annenetasje, sier L'orange.

– Vi ser for oss et lite næringsbygg i vinkel med uteplass mot Ekebergveien, som skjermer boligområdet i nord fra næringsdriften.

Frist 21. juni

Oppstart av planarbeid for Ekebergveien 191b ble kunngjort 28. mai.

Har du innsigelser eller innspill i saken må dette sendes til Kritt Arkitekter innen 21. juni i år.

Nordstrand bydelsutvalg uttalte i november i fjor at de er positive til planene for eiendommen vis a vis bensinstasjonen på Kastellet.

LES OGSÅ: Bygger luksusleiligheter med fjordutsikt på Kastellet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.