Vil bygge verksted i dumpa

Nordstrandsmannen Jan-Erik Nilsen vil bygge verksted for personbiler og lastebiler ved broen i Skulleruddumpa.

SKULLERUDDUMPA: I fjor ble Nordstrandsveien 127 lagt ut for salg. Alt fra menigheter til entreprenører og barnehager skal ha vist interesse for den støyutsatte eiendommen inntil E6. Tidligere i år ble den kjøpt av Oslo Lastebilservice, som nå holder til på Ulven.

Vil bygge nytt

Oslo Lastebilservice må flytte fra sine nåværende lokaler i 2016, og har lenge vært på jakt etter en egnet tomt i Oslo sør.
– Vi ønsker å bygge et nytt verksted for både personbiler og lastebiler. Etter at bilverkstedet på Sæter ble nedlagt tror vi folk i området har behov for et slikt tilbud. Vi vil ha fem- seks løftebukker for personbiler, så vi kan betjene nærområdet, sier Jan-Erik Nilsen i Oslo Lastebilservice. Han er selv fra Nordstrand, men bor nå på Klemetsrud.
– Vi begynte å reparere lastebiler, så utvidet vi med personbiler. Nå har vi holdt på i 27 år og er godkjent verksted for alle kjøretøyer, sier Nilsen.

Må omreguleres

Nordstrandveien 127 ligger inntil Ljanselva, og ble i 2003 regulert til friområde og spesialområde bevaring.
Det har imidlertid vært gitt dispensasjon til verksteddrift, og eiendommen er blitt brukt til dette i alle år.
For et par år siden ble det ryddet opp i en del uregelmessigheter knyttet til utendørslagring og brakker. Etter det har eiendommen stått ubrukt i påvente av nye eiere.
Ifølge Plan- og bygningsetaten kan eiendommen og eksisterende bygg fortsatt benyttes til verksteddrift, mens annen bruk og nybygg krever dispensasjon eller omregulering.
– Vi holder på med søknader for omregulering nå, men det vil ta tid. Det krever nok også politisk behandling. Imens har vi malt verkstedet så det skal se ordentlig ut der, sier Nilsen til Nordstrands Blad.
Han vil legge nybygget utenfor den vernede våtsonen, og sier han vil sørge for at fremtidig drift ikke vil være noen fare for Ljanselva.

Båtopplag

I påvente av reguleringsprosessen vil tomten midlertidig bli brukt til båtverksted med vinteropplag.
– Vi har fått masse forespørsler fra nordstrandsfolk om opplag, så da prøver vi med det. Vi tror det er positivt for området at det skjer noe der, sier Nilsen.
– Jeg har kjørt forbi her i 40 år, og ble så glad da vi fikk kjøpe tomten. Den er perfekt for oss, og jeg håper planene blir noe av. Da kan vi skape flere arbeidsplasser også, sier Nilsen.
– Jeg har alltid hatt en drøm om å bygge et moderne verksted som familien kan overta etter hvert. Jeg tror det kan bli kjempebra, og et godt tilbud til folk i området. Tomten er jo ikke akkurat egnet til friluftsområde her den ligger under motorveien, sier Nilsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.