RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye «Sinsen torg»: øverst Maxbo, til høyre Backe-bygget som er utvidet med et lavereliggende tilbygg - brunt bygg på venstre side (andre siden av Hans Nielsens Haugesgate; eksisterende kontorbygg og overfor der, nye stasjonsbyen.
Nye «Sinsen torg»: øverst Maxbo, til høyre Backe-bygget som er utvidet med et lavereliggende tilbygg - brunt bygg på venstre side (andre siden av Hans Nielsens Haugesgate; eksisterende kontorbygg og overfor der, nye stasjonsbyen.

Vil bygge øverst i Torshovdalen

Får utbyggerne det som de vil, blir det 150 nye leiligheter i Hans Nielsens Haugesgate 37-43 nye «Sinsen Torg».

Sagene/Nordre Aker: Utbyggerne Sinsen Torg AS, Backe Prosjekt AS og Mallin Eiendom AS vil bygge boliger øverst i Torshovdalen. De planlegger 150 nye leiligheter og næring i forlengelsen av den planlagte stasjonsbyen, med Hans Nielsens Haugesgate i mellom. Blokkene på nedsiden av Maxbo og Sinsen T-banestasjon blir fra 3 til 9 etasjer, med 2, 3 og 4-roms leiligheter.

I BU

Området ligger i nabobydel Sagene, men nært Nordre Aker, som behandlet saken i forrige bydelsutvalgsmøte (BU). Blant annet har nye BU opprettholdt det tidligere BU vedtok i 2005.

Nordre Aker i likhet med Sagene bydel ønsker ikke en utbygging på bekostning av friområdet i Torshovdalen. Den omtalte «rodetomten» i utbyggingsprosjektet, bør derfor tilbakeføres til kommunens friområde som en del av dalen, sier leder av utvalgets miljø, plan- og samferdselskomité, Ivar Christiansen (Ap).

Trafikk

Og hvis Sinsen Torg-utbyggingen blir et faktum så vil denne trafikken komme i tillegg til de foreslåtte rundt 900 nye leilighetene i forbindelse med Grefsen Stasjonsby-prosjektet, og på toppen av den allerede eksisterende trafikken i området. Derfor er det viktig at trafikkløsningene for utbyggingene ses i sammenheng, slik BU ber om, sier Christiansen.

Hever området

Utbyggerne, ved Backe Prosjekt AS, tror området vil heve seg betraktelig gjennom boligprosjektet.

I dag består utbyggingstomten av Backe-kontorbygg, på toppen av et inngjerdet anleggs-/industri-område. Ved å rive deler av nåværende lager i forlengelsen av Backe-bygget, vil det blant annet åpne for en flott utsikt mot fjorden fra nye Sinsen T-banestasjon, og utvide eksisterende grøntområde på denne siden av Backe-bygget, forteller prosjektleder Bjørn Agner.

I utbyggingen er det også planlagt et lite torg, matvarebutikk og barnehage.

Og når det gjelder økning i trafikken, vil den etter våre beregninger øke med maks 5 prosent utfra dagens situasjon, sier Agner.

Forhåndssalg

Dere frykter ikke noe «boligkrakk» hensett til fleres dystre spådommer for fremtidens boligsalg?

Vi tror ikke på noe dramatisk fall i boligprisene. Uansett satser vi på å forhåndsselge minst 60 prosent av leilighetene før byggestart, forteller Agner, som håper på at saken vil bli behandlet av byrådet i august.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere