RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil droppe barnehage og lage urnelund


Det finnes et stort behov for flere gravplasser og urnelunder i Oslo. (Arkivfoto)
Det finnes et stort behov for flere gravplasser og urnelunder i Oslo. (Arkivfoto)
Høyre, Frp og Venstre vil ha urnelund fremfor barnehage på grøntområdet ved Sognsveien. De får full støtte fra Vestre Aker menighet.

ST. HANSHAUGEN: – I vår menighetsbarnehage har vi hatt store problemer de siste årene med å fylle opp plassene våre, og per i dag har vi fire ledige barnehageplasser, sier menighetsforvalter, Ilze Vakse.

Del på Facebook

Og det er kanskje ikke så rart når St. Hanshaugen har Oslos høyeste barnehagedekningsprosent med hele 125, 9, ifølge Kostra-tallene (kommune-stat-rapportering) for 2010, som er kommunenes egne rapporteringer.

Usikkerhet

Det var i bydelsutvalget i St. Hanshaugen nylig at høringssaken om mulig barnehage i Sognsveien 8 ble behandlet. Høyre pekte på presset på grønne områder og foreslo å beholde hele arealet som grøntområde. Partiet fikk bare støtte av Fremskrittspartiet og Venstre.

– Dette er en sak hvor Høyre har vært svært usikre en god stund – kort og godt fordi det dreier seg om å bygge en barnehage på en tomt som i dag er regulert til gravlund, og som i faktisk bruk er en del av «grønn rute» beliggende mellom Sognsveien og Blindernveien, sier Rune Aale – Hansen, Høyres gruppeleder i bydelsutvalget.

Den grønne ruten

– Skal den grønne ruten da gå igjennom urnelunden?

– Det vil den i større grad kunne gjøre. Litt av poenget vårt nå for at vi har sagt nei til barnehage er for å best kunne skjerme dette området, og da mener vi at en urnelund er den beste løsningen, sier Aale- Hansen.

Behovet er økende

Høyre har tidligere stilt spørsmål knyttet til behovet for gravplasser, men har fått variable signaler.

– I saksfremstillingen nå fremstår det tydeligere enn før at behovet for gravplasser er økende i Oslo, dette inkluderer også urnelunder. Dette aktuelle området er nok mest egnet som urnelund, påpeker Aale- Hansen.

Bydelen har også fått bekymringsmeldinger fra kirkevergen og menigheten om at det er behov for gravplasser.

I siste runde med sakspapirer opplever vi nok en gang at problemet er større en vi først trodde, sier Aale- Hansen.


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere