RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil du bli kjent med disse aktive ungdommene?


RADIOBESØK: Reidun Blehr Lånkan, tidligere sør-nord-koordinator i Latin-Amerikagruppene i Norge, sammen med tidligere utvekslingsdeltakere på radiobesøk.
RADIOBESØK: Reidun Blehr Lånkan, tidligere sør-nord-koordinator i Latin-Amerikagruppene i Norge, sammen med tidligere utvekslingsdeltakere på radiobesøk.
Latin-Amerikagruppene i Norge (LAG) inviterer hvert år ungdom til Norge for å bli kjent med norsk samfunn og politikk. Nå søker de husly for årets deltakere.

OSLO: Solidaritetsorganisasjonen har siden 2005 tatt imot deltakere fra samarbeidspartnere i Latin-Amerika gjennom prosjektet «Sør-Nord-brigaden». I august kommer fire nye ungdom som trenger et sted å bo.

– Årets sørbrigadister er i år som i fjor fra ulike organisasjoner i El Salvador, sier sør-nord-koordinator Karine Risnes.

Hun håper nå å finne husly til de unge deltakerne.

– Vi er interessert i noen som kan ha base her i Oslo. Gjerne med ungdom i kollektiv eller hos en vertsfamilie, sier Risnes, og påpeker at husleien dekkes av LAG.

Frisk opp spanskkunnskapene

Koordinatoren ønsker å finne noen som har litt ekstra tid og som er interessert i å bli kjent med ungdommene.

– Dette er en spennende mulighet til å bli kjent med andre mennesker fra en annen kultur, og å gjøre dem kjent med vår kultur. Det er også en unik mulighet til å praktisere spansken.

Risnes påpeker likevel at det ikke stilles krav til språkkunnskaper.

– De som kommer snakker nok ikke så mye engelsk, men man må uansett ikke kunne spansk for å ha de boende. Men vi trenger tolker på de fleste av møtene og aktivitetene deltakerne er på, og vil gjerne komme i kontakt med folk som kan bidra med det.

Lærer om samfunnet i Norge

De fire deltakerne kommer til Oslo i begynnelsen av august og skal være i Norge i nesten tre måneder.

– Deltakerne kommer til å delta på aktiviteter og møter gjennom LAG, men planen er også at de skal knytte nettverk med andre organisasjoner. Viktige mål for utvekslingen er informasjonsarbeid med foredrag og møter og politisk program hvor deltakerne blir kjent med blant annet norsk samfunn, politikk og LAGs arbeid i Norge. Planen er at de skal reise en god del rundt i lokallagene, men de kommer også til å tilbringe mye av tiden sin i Oslo, forteller Risnes.

Kari Gardsjord Lio hadde en av deltakerne i fjor boende i sin leilighet. Hun skryter av opplevelsen, og anbefaler andre å åpne dørene.

– Det var en flott opplevelse. Det var hyggelig og lærerikt å bo med noen fra en annen kultur. Man blir også klar over mye rart vi som nordmenn gjør, og det var gøy å sammenligne vaner mellom El Salvador og Norge. Det kan virkelig anbefales, sier hun.

Interessert? Kontakt LAG på lagintercambio@gmail.com eller sør-nord-koordinator Karine Risnes på 978 23 478.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere