RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil du kjøpe blomster på en søndag?


SØNDAGSÅPEN: Markedsplassen Blomster fortsetter å holde åpent på søndager, slik de har hatt i årevis, forteller Marianne Hauge.
SØNDAGSÅPEN: Markedsplassen Blomster fortsetter å holde åpent på søndager, slik de har hatt i årevis, forteller Marianne Hauge. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye
Butikkenes bør være stengt en gang i uka, mener Rødts leder Turid Thomassen. Oslo-folket og blomsterforhandlerne er delte i saken.

OSLO: – Jeg synes vi ikke skal ha åpent på søndager. Det er noe med den ene hviledagen i uka, sier Innehaver av Blomstersentret i Homansbyen AS , Ørnulf Løssfelt. Han mener at hvis tilbudet er der så vil folk handle, litt som det er med søndagsavisene.

– Er de der, så leser folk dem, men jeg forstår ikke at folk trenger å handle på søndager. Det er et fritt samfunn så man får gjøre som man vil, men vi kan ikke ha kapasitet 24 timer i døgnet på alt, sier han.

Klarer oss 6 dager

– Det må være et mål at mest mulig arbeid utføres på hverdager og før kvelden . Behovet for akutt legehjelp er noe annet enn behovet på tilgang til et supermarked, sier Turid Thomassen, leder i Rødt.

Rødt ønsker å stramme inn i reglene for butikkenes åpningstider, blant annet ved å fjerne unntaket i lovverket som gir butikker som selger planter og blomster mulighet til å holde oppe på søndager.

– Jeg er helt overbevist om at folk klarer å handle blomster seks dager i uka, sier Wencke Sjøstedt som selv handler blomster da dittOslo møter henne i Bogstadveien.

Alltid på en søndag

–Vi har veldig gode erfaringer med å ha søndagsåpent, sier daglig leder for Markedsplassen Blomster i Bogstaaveien, Marianne Hauge som forteller at det har de planer om å fortsette med.

Etter det dittOslo erfarer er stemningen for å holde søndagsåpent for de andreblomsterbutikkene i strøket ikke fullt så positiv. De ansatte som vi snakker med forteller at de helt klart ønsker søndagen fri. Hos Hauge er stemningen en annen, da hun forteller at de har mange studenter som mer enn gjerne jobber søndager.

– Det er bare positivt at vi har åpent alle dager i uka, og det gir oss bare større muligheter, sier hun som forteller at de har totalt 9 ansatte, både faste og ekstrahjelpere.

–Vi handler alltid på søndager, sier Ida Opaker som ikke helt ser problemet for de handlende. Det er kjipt for de som jobber, men ikke for oss som handler, sier hun og forteller at det hender hun også handler blomster på søndager.

Dårlig service?

Tidligere kjøpmann i kolonialforretning Kristen Flith ser ikke nødvendigheten av å ha søndagsåpne butikker.

– Nei det er helt tullerusk, også blir jo kvaliteten på servicen mye dårligere siden det jobber ekstrahjelpere som ikke kan alt like godt, sier han og forteller om lang erfaring fra butikkbransjen i Danmark.

dittOslo.no vil gjerne høre hva du mener. Ja eller nei til søndagsåpne butikker?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere