RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil du spise kake med kulturminister Hadia Tajik på «tinget»?


KAKE MED HADIA? Hadia Tajik kom selv inn på Stortinget i 2009, og håper på flere folk til tinget når hun gir bort sine private billetter til åpningsseremonien 2. oktober.
KAKE MED HADIA? Hadia Tajik kom selv inn på Stortinget i 2009, og håper på flere folk til tinget når hun gir bort sine private billetter til åpningsseremonien 2. oktober. Foto: ARKIVFOTO
Hadia Tajik (A) gir bort private billetter for å gjøre ungdom mer politisk engasjerte. Nå kan du faktisk vinne to plasser til Stortingets offisielle åpning.

SENTRUM: – Min famile var med på åpningsseremonien i 2009, og da har de på en måte gjort det, sier Hadia Tajik som mener andre, og da særlig unge engasjerte mennesker, bør få oppleve maktas sentrum.– Jeg vil gi muligheten til å gi disse billettene til noen andre, sier stortingspolitiker siden 2009 til dittOslo.no – nå også nyutnevnt kulturminister.

Denne seremonien er som regel bare for venner og familie av politikere, hvis ikke må man nøye seg med å se åpningen av Stortinget på TV, eller være selveste Kongen eller statsministeren!

Åpne tinget

– Jeg vil åpne opp tilgangen på stortinget, sier Tajik, som har gitt bort sine private billetter også to ganger tidligere.

Hun forklarer at så lenge du er elev eller student, og altså går på skole, fagskole, høyskole eller universitet, med særlig interesse for politikk og Stortinget, kan du være en aktuell kandidat.

Beste begrunnelse?

Tajik kårer selv vinneren som får lov til å ta med en venn.

Så send inn din begrunnelse på hvorfor akkurat du skal få være med på den høytidelige åpningen innen 28. september til hadia.tajik@stortinget.no. Den beste begrunnelsen vinner.

Den høytidelige åpningen av det 157. storting skjer tirsdag 2. oktober, klokka 13.00. Og et par tips til vinneren:

– Kle deg pent. Gjerne bluse eller pen skjorte, sier Tajik, som minner om at det er formell anledning.

Og i tillegg til formalitetene lover Hadia guidet tour på huset, garantert møte med kjente politikere, og sist men ikke minst, spanderer hun mat i Stortingskantina.

– Stortingskantina serverer husmannskost, så det kan man regne med. På åpningsdagen blir det også gjerne kake, lover hun.

For Tajik er det et mål å pirre nysgjerrigheten til politikken hos ungdommene. Og for å gjøre det helt klart:

– Det er ikke nødvendig å være med i Arbeiderpartiet. Det spiller ingen rolle hvilken politisk tilknytning man har, sier Tajik.

Så lenge man er nysgjerrig, mener hun dette er en bra måte å få nye folk til Stortinget på.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere