RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil du være med, så heng på!


søker: Norsk Trekkhundklubb trenger rekrutter, her Marte Heilemann (til venstre) og Karoline Øksnevad i fullt firsprang. med hhv.Loon, en alaskahusky-vorsteh-pointerblanding, og Pluto, en vorsteh-pointerblanding
søker: Norsk Trekkhundklubb trenger rekrutter, her Marte Heilemann (til venstre) og Karoline Øksnevad i fullt firsprang. med hhv.Loon, en alaskahusky-vorsteh-pointerblanding, og Pluto, en vorsteh-pointerblanding Foto: Kristin Tufte Haga<B><I><U></B></U></I>
– Ute etter spenning, fart og friluftsliv? Det får du hos oss, ifølge leder Marte Heilemann og trener Karoline Øksnevad i Norsk Trekkhundklubb.

KJELSÅS/BREKKE: – Det har skjedd et generasjonsskifte i klubben – de minste har blitt store, og vi jobber nå med rekrutteringen. Mandag (12.09.) skal vi ha et infomøte, og vi håper det kommer mange potensielle nye medlemmer.

– Hundekjøring er så gøy, med mye fart og spenning, og også sosialt. Vi arrangerer blant annet fellestreninger, treningssamlinger, lysløyperenn og turer, klubben disponerer også hytter i marka, forteller Marte og Karoline, og legger til at man helst bør være minimum 11 – 12 år for å bli med.

Del på Facebook

– Men klart at innimellom så dukker noen enda yngre også opp.

– Og så er det jo fint hvis man har hund som kan trekke. Men kanskje går det an å låne noen andres hund også? Vi trener barmark fra Hammern i Maridalen en kveld i uka utover høsten– enten løping eller med sykkel. Om vinteren er det snørekjøring på ski som gjelder. Man må ikke være veldig god på å ski for å bli med, vi vil også hjelpe til med teknikken, sier jentene, som selv har lang erfaring fra hundesporten.

Verdensmestre

Begge er blant annet verdensmestere i sine grener – Marte med hundespann og Karoline med sykkel og én hund. I konkurransesammenheng er det mange grener innen hundekjøring, og i Norsk Trekkhundklubb er alle grener representert med barmark (sykkel/vogn) nordisk stil (ski/pulk) og sledehundkjøring (hundespann med slede)

Norsk Trekkhundklubb holder til på Brekke/Kjelsås, og har rundt 140 medlemmer fra hele Oslo. Klubben er for øvrig Norges eldste trekkhundklubb. Mer info: www.norsktk.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere