RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

EVENTYR: Øyvind Furuhatt og kjæresten Trine C. Lind i videoen som kan sende ham fire kilometer under havoverflaten.
EVENTYR: Øyvind Furuhatt og kjæresten Trine C. Lind i videoen som kan sende ham fire kilometer under havoverflaten. Foto: Foto: Fra Øyvinds finalevideo

Vil dykke ned til Titanic

Øyvind Furuhatt fra Nordstrand vil til bunns i sakene. Nå er han klar for å vinne dykkertur 3800 meter under havet for å se på vraket av Titanic

NORDSTRAND: Furuhatt har selv bursdag på samme dag som Titanic sank, nemlig 15. april, og er en av ni finalister som fredag møtes for en delfinale.

Vinneren får en tur til Canada og et dykk ned sammen med et forskningsteam for å se på vraket av det berømte passasjerskipet.

– Jeg har jo egentlig vokst opp med dypvannsskrekk, så det blir en litt skrekkblandet fryd hvis jeg vinner ja, sier Øyvind Furuhatt og forteller at han absolutt ikke har dykkerlappen.

– Hvis jeg får muligheten så er det jo bare å slenge seg på. Men jeg synes det høres veldig skummelt ut. Men en slik sjanse får man jo ikke flere ganger i livet, sier han.

Oppgaven

Det er RiksTV sammen med National Geographic Channel som står bak konkurransen «Det Store Dykket». Oppgaven var å lage og laste opp en videosnutt på detstoredykket.no der emnet skulle være fjernsynsglede.

– Jeg og min kjæreste Trine C. Lind så reklame for «destoredykket.no» på tv og tenkte ta en titt for å kanskje få se noen morsomme videoer om tv-glede. Da var det veldig få bidrag, og ikke mange av dem var særlig morsomme. Så da tenkte vi at det ikke ville være spesielt stor konkurranse om vi laget en kort videosnutt selv, sier Øyvind.

«Kjærlighetsbrev»

– I løpet av kvelden var konseptet tenkt ut: «Ett kjærlighetsbrev fra oss til tv – en om alt vi opplever sammen, på godt og vondt», derfor tittelen «tv-elsker».

Kjæresteparet brukte sosiale medier, som Facebook, og fikk spredt budskapet om sitt bidrag på den måten.

15. april neste år er det 100 år siden Titanic sank.

Se Øyvinds video her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere