RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil endre opptakssystem

Fra neste år kan det bli en endring i regler for opptak i barnehagene. Barn som kommer under samme prioritetskode skal etter forslaget tas opp etter ansiennitet.

Oslo/Groruddalen: Oslo kommune foreslår å endre opptakssystem fra trekning til ansiennitet. Dersom foresatte har planer om å søke barnehageplass ved hovedopptaket 2007 (søknadsfrist 01.mars 2007), anbefales foresatte straks å sende søknad om barnehageplass til bostedsbydelen. Årsaken til dette, er at dersom forslaget til endringer blir vedtatt betyr det at søknadstidspunktet får betydning for hvilken ansiennitet man får.
Foresatte som allerede har søkt, skal ikke søke om igjen.
Byrådsavdelingen tar imot spørsmål knyttet til endring i opptakssystem. Spørsmål og henvendelse vedrørende søknad om barnehageplass rettes til barnets bostedsbydel.
Etter forskrift 18.12.2002 nr. 1831 om kommunale barnehager, Oslo kommune (barnehageforskriften) foretas opptak ved trekning for barn som kommer inn under samme prioritetskode. Det har kommet mange klager over at trekning som system oppleves urettferdig. Systemet gir liten forutberegnelighet i forhold til når man kan forvente å få en barnehageplass. Det foreslås at systemet med trekning erstattes med et ansiennitetsprinsipp fra og med hovedopptaket 2007. For å kunne gjøre ansiennitetsprinsippet gjeldende fra hovedopptaket 2007 må det vedtas en endring av barnehageforskriften i god tid før hovedopptaket.
Forslaget til forskriftsendring kan hentes på Oslo kommunes internettsider Oslo.kommune.no, eller fås ved henvendelse til Byrådsavdeling for barn og utdanning, telefon 23 46 14 76.
Oslo kommune ber om uttalelser til forslaget om endring av opptakssystemet. Eventuelle høringsuttalelser sendes Byrådsavdeling for barn og utdanning, Rådhuset, 0047 Oslo innen 08.01.2007. Dersom det er spørsmål til forslaget kan de rettes til Byrådsavdeling for barn og utdanning, telefon 23 46 14 76
Her kan du søke barnehageplass elektronisk. ( )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere