Ivar.Brynildsen@dittoslo.no"/>

*Nettavisen* Nyheter.

Vil få flere fireåringer i barnehagene

FLERE BARN: Bydelsdirektør Maria Brattebakke ønsker seg flere fire-femåringer i barnehagene, og mener personlig kontakt er tingen. Foto: ARKIVFOTO

Bydel Stovner vil få flere fireåringer til å begynne i barnehage ved hjelp av hjemmebesøk.

STOVNER: Bydelsdirektør Maria Brattebakke i Bydel Stovner skriver til sin kollega i Bydel Bjerke at bydelen vil ansette en person ut året. Prosjektet skal bestå av flere deler.

Del på Facebook

– Vi ønsker å prøve ut en mer personlig oppsøkende strategi overfor de aktuelle familiene. Vi vet at mange av våre brukere lettere forholder seg til muntlig informasjon enn skriftlig, skriver bydelsdirektør Brattebakke. Som påpeker at denne strategien har fungert veldig godt i Bydel Alna.

Ikke gode nok

Barnehageenheten har gode rutiner for samarbeide med helsestasjonen om å oppfordre foreldre til å søke barnehageplass. Men i følge Brattebakke er rutinene for å følge opp om de faktisk søker, ikke gode nok.

– Vi ønsker å videreføre og forplikte oss enda mer i forhold til samarbeid rundt de aktuelle barn, skriver hun.

Bydelsdirektøren ser for seg at helsestasjonen skal tenke nytt i kontakt med fireåringer som ikke har barnehageplass. Foreldrene skal oppfordres til å søke plass, men i tillegg skal de oppsøkes av den nytilsatte prosjektarbeideren.

Tilby hjemmebesøk

Vedkommende kan tilby seg å komme hjem til familien og informrere om barnehagetilbudet i bydelen, gjerne sammen med en tolk.

Brattebakke ser for seg at vedkommende også samarbeider med NAV, introduksjonsprogrammet, barnevernet og andre som kan være i kontakt med barn i denne alderen.

– Målet må være at alle i bydelen skal ha mottatt god informasjon om barnehagetilbudet, og at bydelen som helhet får rekruttert flere 4-5 åringer, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.