*Nettavisen* Nyheter.

Vil få styrket barnevernet

Trond Jensrud (Ap) vil ha tilleggsbevilget 20 millioner kroner for å styrke saksbehandlerne i barnevernet. 5-6 nye stillinger ønnsker han i Søndre Nordstrand.

I disse dager pågår dragkampen om Oslo-pengene i 2010. Trond Jensrud (Ap) ønsker 20 millioner til barnevernet, og mye av dette til Søndre Nordstrand.

SØNDRE NORDSTRAND: – Mange steder i byen sliter bydelene med stigende utgifter til barnevern, men ingen så mye som på Søndre Nordstrand, sier Trond Jensrud.

– Derfor vil Arbeiderpartiet foreslå at det bevilges 20 millioner kroner mer til barnevern, og disse pengene skal øremerkes saksbehandlere, sier Ap-politikeren.

Nå vil ikke disse millionene alene være nok til å få barneverns-økonomien i balanse.

– Men vi har ikke lov til å la barnevernssaker strekke ut i tid. Barn i vanskelige situasjoner må få hjelp så fort som mulig, og da må det være nok saksbehandlere. Dermed kan tiltakene komme raskt i gang, sier Jensrud.

Om de 20 millionene skal fordeles over hele byen, er det mest som må gå til Søndre Nordstrand, ifølge Jensrud.

– Det ser vi ikke bare av regnskapene, men denne bydelen er i en spesiell situasjon med mange innvandrere. Kanskje rask og god saksbehandling kan være det som skal til for å unngå vanskelige familiesituasjoner. Noen trenger kanskje bare litt hjelp.

Det er gjort for lite til å bygge opp kompetanse, i følge Jensrud.

– Bydelen har bevisst underbudsjettert barnevern gjennom flere år for der vet de at på denne posten må det bruke de pengene som trengs. Men med flere saksbehandlere, kan man kanskje snu skuta.

For de 20 millionene anslår Jensrud det kan bli ca. 40 nye stillinger.

– Om 5-6 av disse legges til Søndre Nordstrand, tror jeg det vil hjelpe mye.

– Men om bydelene får penger, er det mulig å få tak i nok folk?

– Problemet i Oslo er ikke å rekruttere, men å holde på flinke folk. Blir de overarbeidet og føler at de aldri kommer i mål, finner de seg jobb et annet sted, sier Jensrud.

Må ta kostnadene

Trond Jensrud og Aps filosofi i denne saken er at "vi har ikke lov til å la være å behandle barns livssituasjon".

– Vi må ta de kostnadene dette krever. Vi er ikke tjent med å holde kostnadene nede . Vi må få et reelt bilde, og det får vi når alle barnevernssaker blir skikkelig og raskt behandlet.

Snau måned

Det er bare en snau måned til Oslo-budsjettet skal vedtas i bystyret. 18. november skal fagkomiteene si sitt, 25. november tas budsjettforslagene opp i finanskomiteen og så er det bystyremøte 7. desember.

– Vi har kort tid på oss til å få gjennomslag, og jeg har sluttet å regne med å få gjennomslag for gode forslag i bystyret. Men i dette tilfellet tror jeg det er mulig. Vi snakker tross alt om behandling av barn i vanskelige situasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.