Gå til sidens hovedinnhold

Vil finne gode løsninger

- Da jeg fikk første skriftlige henvendelse fra en pårørende om dette, var min selvfølgelige reaksjon at erstatningsarealer måtte være planlagt i løsningen. Noe annet ville forbause meg, sier bydelsutvalgsleder i Vestre Aker Elin Horn Galtung.
Etter å ha vært i kontakt med bydelsadministrasjonen fikk hun bekreftet at det forelå planer til alternative utearealer.
- At noen synes det blir for dårlig er nok ikke så forbausende, for de færreste liker forandringer fra noe de synes er bra. Derfor må vi sikre at alle blir fornøyde og få til endringer som er bra.

På bydelsutvalgsmøtet i Vestre Aker før jul talte Venstres Terje Bjøro Hovseterhjemmets sak. I tillegg til at de eldre mister store deler av uteområdet, påpekte han at også den hellelagte gangveien rundt området vil forsvinne.
- Gangveien, runden, også kalt "Kjærlighetsstien" brukes daglig av de gamle med gåstol, i rullestol og deres pårørende. Dette er manges daglige mestring og rekreasjon. Venstre kan ikke godta at Hovseterhjemmet mister uteareale og gangvei, sa han.

Horn Galtung mener at en alternativ uteplass på forsiden av Hovseterhjemmet kan være en god løsning, men hun påpeker at det ikke lenger er bydelens ansvar å få dette til.
- Etter omorganiseringen i Oslo kommune er det ikke lenger bydelens ansvar, men Omsorgsbygg. Heldigvis er det den samme etaten som har ansvaret både for sykehjem og barnehager. Da saken kommer opp i neste bydesutvalgsmøte, må vi eventuelt skrive et brev til dem for å understreke at dette selvfølgelig må prioriteres slik at det blir gjort raskest mulig, sier hun.
Saken kommer opp i bydelsutvalgsmøtet 1. februar.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus