RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil fjerne vinterens miljøfartsgrense


Tidligere i vinter gikk samferdselsbyråden ut og kritiserte vinterfartsgrenser. Nå følger Christian Tybring-Gjedde opp og vil at 60-grensene oppheves.
Tidligere i vinter gikk samferdselsbyråden ut og kritiserte vinterfartsgrenser. Nå følger Christian Tybring-Gjedde opp og vil at 60-grensene oppheves.
- Fjern miljøfartsgrensen, sier FrPs Christian Tybring-Gjedde.

EUROPAVEIEN/STORE RINGVEI: Han er oppgitt over det han betegner som samferdselsminister Liv Signe Navarsetes apatiske holdning når det gjelder såkalte "miljøtiltak" som egentlig ikke virker.

Nå krever han at miljøfartsgrensene blir fjernet. Flere veier i Oslo-området, blant annet Europaveien ved Ryen og Store Ringvei har i vinter miljøfartsgrenser, noe som innebærer at fartsgrensen reduseres fra 80 til 60 km/t .

Har ikke bidratt

Tidligere i vinter gikk samferdselsbyråd Peter N. Myhre ut og kritiserte det samme. Han sa da at undersøkelser viser at bilistene rett og slett gir blaffen i miljøfartsgrensene, og at gjennomsnittshastigheten ikke er blitt redusert med mer enn 4-6 km/t. Likevel er dannelsen av svevestøv blitt redusert med 40 prosent.

Når miljøfartsgrensene ikke en gang har klart å redusere farten, har de ikke bidratt til å redusere svevestøvet, sier Christian Tybring Gjedde.

Reduksjon i svevestøv skyldes andre forhold, blant annet at færre bruker piggdekk, at flere har katalysator, og at det rett og slett er bedre feiing av veiene. Statens vegvesen legger i midlertidig lokk på saken, og ønsker ikke å foreta målinger uten nedsatt fart.

Miljøfartsgrensene har hatt lite eller ingen påvirkning på miljøet. Jeg ser derfor ikke meningen med å opprettholde slike unødvendige og resultatløse reguleringer av veitrafikken. De bør fjernes snarest, avslutter Tybring-Gjedde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere