RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AP/SV i Østensjø bydelsutvalg vedtok å bruke penger beregnet på innføring av fritt brukervalg i hjemmesykepleien på barnehager. De mener bydelen på grunn av trang økonomi bør slippe å bruke penger på privatiseringskostnader.
AP/SV i Østensjø bydelsutvalg vedtok å bruke penger beregnet på innføring av fritt brukervalg i hjemmesykepleien på barnehager. De mener bydelen på grunn av trang økonomi bør slippe å bruke penger på privatiseringskostnader. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Vil følge ugyldige vedtak

Bydelsdirektøren i Østensjø vil følge bydelsutvalgets ugyldige budsjettvedtak om barnehager, men ikke fritt brukervalg.

ØSTENSJØ: Torsdag 16. desember vedtok flertallet i Østensjø bydelsutvalg (BU) et ugyldig budsjett for 2011, som straks ble anket inn til bystyret av bydelsdirektør Tove Stien.

LES OGSÅ : Reddet barnehagene med ugyldig budsjett

– Jeg synes dette er trist og veldig alvorlig, sier Stien om situasjonen bydelen er havnet i.

Hun regner med at bystyret vil sende saken tilbake med beskjed om at BU må finne inndekning, men at saksbehandlingen kan ta lang tid.

Inntil videre vil hun derfor følge BUs vedtak.

Kan ikke vente

– Vi har ikke et gyldig budsjett, men vi kan heller ikke vente i flere måneder. Anken vil gå sin gang, og vi kommer til å jobbe i forhold til tingene som er vedtatt, sier Stien.

Unntaket er innføringen av fritt brukervalg.

– BU ønsker å ha en sak til bystyret om å diskutere fritt brukervalg, men bydelen forholder seg til bystyrets vedtak og vi vil fortsette å planlegge innføringen, sier Stien.

563 sykehjemsplasser

Ettersom omleggingen i hjemmetjenesten ble vedtatt av BU vil denne bli gjennomført som planlagt.

LES OGSÅ: Mindre risiko med "eldrepenger"

Det endelige tallet på sykehjemsplasser ble 563. Bydelsdirektøren hadde foreslått 564, mens det faktiske antall bydelen brukte da budsjettmøtet ble avholdt var 569 plasser.

Barnehager og kulturmidler

De omstridte tiltakene i barnehagene vil ikke bli gjennomført, og det skal opprettes et samråd som skal drøfte problemområder og løsningsmuligheter innenfor barnehagesektoren.

Kulturmidlene endte på 590.000 kroner, men hvordan de skal fordeles er ikke avgjort ennå.

En million i minus

Bydel Østensjø må kutte over 50 millioner kroner i 2011, og for å finne inndekning til sine endringer valgte flertallspartiene AP/SV å ta rundt én million kroner avsatt til innføring av fritt brukervalg i hjemmesykepleien.

De mener bydelen har så trang økonomi at de bør slippe å bruke penger på dette, selv om de er pålagt av bystyret å innføre fritt brukervalg.

BU er også pålagt å vedta et budsjett i balanse, og med en million kroner i minus er det nå opp til bystyret å behandle ankesaken. AP/SV håper det vil føre til en prinsippiell debatt om privatiseringskostnader og brukervalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere