RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil flytte dagsenteret


Fremmer forslag: Steinar Andersen og Arbeiderpartiet vil foreslå å flytte dagsenteret på Lambertseter fritidsklubb tilbake til Lambertseter sykehjem eller Ryenhjemmet.
Fremmer forslag: Steinar Andersen og Arbeiderpartiet vil foreslå å flytte dagsenteret på Lambertseter fritidsklubb tilbake til Lambertseter sykehjem eller Ryenhjemmet.
På førstkommende BU-møte i Nordstrand, vil Arbeiderpartiet fremme forslag om å flytte dagsenteret fra klubben på Lambertseter.

Lambertseter: Arbeiderpartiet stemte i likhet med de andre partiene, for at dagsenteret på Lambertseter sykehjem skulle flyttes til lokalene i Lambertseter fritidsklubb. Årsaken til flyttingen var at den nye Sykehjemsetaten hadde såpass høye husleiesatser at bydelen kunne spare betydelige summer på å drive dagsentrene i bydelen selv. Etter flyttingen har Sykehjemsetatens satser blitt satt ned for inneværende år slik at den økonomiske gevinsten ikke lenger er like stor.

Dårlig jobb

Vi stemte for dette forslaget, men forutsetningen da var at tilbudet ikke skulle bli noe dårligere i de nye lokalene, sier Steinar Andersen (A) og legger til at bydelen ikke har oppfylt de kravene som ble satt.

Vi ser at det ikke går. Lokalene er uegnet og dagsenteret er blitt et dårlig tjenestetilbud. Nå har bydelen hatt seks måneder på seg til å gjøre noe med alle de feil og mangler som foreligger, men veldig lite har blitt gjort, sier Andersen og legger til at Arbeiderpartiet derfor vil fremme forslag om at dagsenteret blir flyttet tilbake til det privatdrevne sykehjemmet på Lambertseter eller til det kommunale Ryenhjemmet. Forslaget blir fremmet på førstkommende møte i bydelsutvalget, den 13. september.

Avventer

Vi har hatt en løpende dialog om dette, og jeg regner med at alle partiene vil støtte forslaget, men vi avventer budsjettbehandlingen i desember, sier BU-nestleder, Erik Telnes (SV). Telnes vil ikke uttalte seg om det blir vedtak for flytting nå eller om forslaget blir utsatt til Sykehjemsetaten har fastsatt husleiesatsene for neste år.

Vi kan ikke godt forskuttere hva Sykehjemsetaten gjør, men vi regner med at de fortsetter den linjen de nå kjører, sier Telnes. Høyre støtter også opp om forslaget.

Vårt standpunkt er at hvis de forutsetning som lå til grunn for flyttingen ikke lenger er der, ser vi ikke noen grunn til at vi ikke kan flytte dagsenteret tilbake. Både fordi vi ser at tilbudet ikke er så godt som det skulle være og fordi den økonomiske gevinsten ikke lenger kan legges til grunn, sier Sigbjørn Odden (H).

Må ordne opp

Vi mener at vi må få orden på dette så fort som mulig. Om det blir å flytte dagsenteret tilbake til sykehjemmet eller om det blir å kjøpe plasser av sykehjemsetaten vet jeg foreløpig ikke, men vi kan ikke ha det sånn som vi har det nå, sier Frode Woldsund (KrF).

Bydelsdirektør Per Johannessen vil ikke kommentere forslaget.

Nei, politiske utspill har jeg ingen kommentar til, sier Johannessen. Det har ikke lyktes Nordstrands Blad å komme i kontakt med Venstre for kommentar da denne artikkelen gikk i trykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere