Gå til sidens hovedinnhold

Vil flytte Lynhuset

Får Lynhuset den plasseringen det er tiltenkt vil adkomstveien gå gjennom skolegården på Kringsjå skole.

Kringsjå: Det nye klubbhuset til Lyn er planlagt lagt til jordet ved elitefotballbanene nedenfor Kringsjå og Nordberg skoler. Det er ikke Nordre Aker bydelsutvalg bare glade for. Klubbhuset til Lyn er planlagt å bli 1100- 1200 kvadratmeter stort. Det er tiltenkt å inneholde kontorer, møterom, garderober og klubblokaler med kafé. Nestleder Lill Pleym (SV) sier det vil føre til økt biltrafikk gjennom skolegården til Kringsjå skole.

- Hold området fri for biler

I dag er området ved Kringsjå tilnærmet lik bilfritt. Parkeringsplassene til skolen og studenthyblene er lagt ved siden av Sognsveien slik at bilene ikke skal kjøre inn på området som består i hovedsak av gang- og sykkelveier. Skoleområdet er sperret av med en bom, men denne står som regel åpen og biler kjører likevel inn på området.
- Denne veien er eneste mulige vei ned til området der klubbhuset skal ligge. Den går rett gjennom skolegården til Kringsjå, sier Pleym. Hun ønsker å sikre at gang- og sykkelveiene forblir nettopp dette. Hun vil sette en stopper for utviklingen av biler som benytter seg av veien.
- Jeg har liten tro på at de som skal bruke Lynhuset kommer til å parkere ved Sognsveien og gå ned til huset, sier hun.

Flytt huset lenger nord

Et enstemmig Nordre Aker BU vedtok i starten av februar å utvide rammetillatelsen for prosjektet med tre år, men de ber om at husets plassering vurderes på nytt nærmere adkomstveien fra Olav M. Tronviks vei. BU motsatte seg adkomst via skolen og parkeringsplass ved huset slik som planene i dag viser.
- SV er ikke mot oppføring av klubbhus, men vi er veldig opptatt av at barn og unge skal få beholde trygge lekeområder, sier Pleym.
Hun viser til tomten som ligger et par hundre meter lenger nord, nærmere idrettshøyskolen, ved adkomstveien fra Olav M. Tronviksvei som et bedre forslag.
- Her går det allerede bilvei helt ned og beliggenheten er vel så god.

Kun for nødvendig kjøring

- Jeg har full forståelse for at adkomsten til området oppleves som problematisk, men i området her er det ikke mange andre muligheter. Området som ligger lenger nord tilhører Idrettshøyskolen, så det er ikke et alternativ, sier leder i SFK Lyn Tom Christian Arnulf.
I følge han skal brukerne av klubbhuset parkere som alle andre på parkeringsplassene langs Sognsveien.
- Adkomstveien skal kun benyttes til nødvendig kjøring, som søppelbiler, handicaptilgang og uttrykningskjøretøy.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot