RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil flytte seniorsenteret


Det blir neppe noe nytt seniorsenter på Ullerntunet . Carl Oscar Pedersen peker på kart over det tidligere sykehjemmet med eldresenter.Foto: Vidar Bakken
Det blir neppe noe nytt seniorsenter på Ullerntunet . Carl Oscar Pedersen peker på kart over det tidligere sykehjemmet med eldresenter.Foto: Vidar Bakken
BU-leder i Bydel Ullern er svært oppgitt over Omsorgsbygg og Sykehjemsetaten behandling av nytt seniorsenter på Ullerntunet.

ULLERN: Vi møtte leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), på byggeplassen der bygging av det store sykehjemmet er i gang.

– Vi hadde i det minste trodd at vi skulle få gjennomslag for et flott seniorsenter etter at vi aldri ble hørt i våre ønsker om utviklingen av det nye sykehjemmet, sier Pedersen.

Bydelen kjempet for et mindre sykehjem kombinert med omsorgsboliger og andre aktiviteter på Ullerntunet.

Facebook-knapp kommer her
 

– Vi har et uavklart forhold til sykehjemsetaten med hensyn til lokalene vi skal leie i den nye bygningsmassen. Nå har det kommet så langt at vi ser oss om etter andre lokaler for seniorsenteret, sier Pedersen.

Les også:

Vedtatte omsorgsboliger ble droppet

Dagens brukere ble glemt

Tar ikke på alvor

I juni i fjor påpekte han i Akersposten: "Vårt høyeste ønske om å legge hele seniorsenteret i 1. etasje i hovedbygget for å oppnå et bedre samarbeid og mer integrasjon med sykehjemmet, er blitt blankt avvist. Dialogen har hele tiden vært svært krevende, og det skyldes nok modellen med sykehjemsetaten, Omsorgsbygg og bydelen. Det er ingen som tar det koordinerende ansvaret på alvor."

Les også: Ullerntunet ble marerittunet

Stoppestedet aktuelt

– Vi ser ingen bedring. Nå er det brukt flere år på å finne ut hvor seniorsenteret skal være. Foreløpig er alt bare en skisse i sokkeletasjen, hvor ingen ønsker å være. Vi vet ikke noe om kostnadene knyttet til en leieavtale. Per dato er det ikke noe innhold å forholde seg til. Nå har vi fått nok av det. Det hele er svært uprofesjonelt, sier Pedersen, som mener Stoppestedet er veldig aktuelt.

Ungdomshuset på Lilleaker er midlertidige lokaler for seniorsenteret på dagtid.

– Der trives seniorene svært godt. Nå vurderer vi å gjøre sambruken permanent, sier Pedersen.

Les også:

Kvalbein starter riving av Ullerntunet

For sent sier Kvalbein

– Klart vi er skuffet

1000 seniorer blir kastet ut

Ja til omsorgsboliger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere