Vil følge opp sykefraværet

Vestre Aker bydelsutvalgs medlemmer ønsker en jevnlig oppdatering på sykefraværet i bydelen. De etterlyser også tiltak for å få ned fraværet.

Veste Aker: I en oversikt lagt frem på bydelsutvalgsmøtet i Vestre Aker sist uke, kom det frem at det er høyest sykefravær i helse- og omsorgssektoren i bydelen. Barnehagene ligger høyest på listen over sykefravær med 12,9 prosent per september 2006 og rett under ligger hjemmetjenesten med 12,2 prosent sykefravær.
- Vi ser at slitasjeskader innen helse- og sosialtjenesten er en av grunnene til sykefraværet, sa Jan Hagen da han la frem rapporten.
- Hjemmetjenesten har høyt sykefravær og det er beklagelig. Ikke minst fordi det går utover de svakeste gruppene, sa leder for Helse- og sosialkomiteen, Anne Fjermeros (A). Hun etterlyste tiltak som kan bedre situasjonen for de ansatte.
Bydelsutvalgets medlemmer uttrykte et ønske om en jevnlig oppdatering på sykefraværet i bydelen.
- Vi har et stramt budsjett og dette er klart en utgift for bydelen som vi må følge opp, sa Øiulfstad (H).
Med unntak av kvinner mellom 20 og 29 år, som har nesten to fraværsdager i snitt per år, har menn i gjennomsnitt høyere egenmeldt fravær enn kvinner. Kvinner mellom 30 og 39 år har høyest langtidsfravær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.