Vil følge sykehusfusjon

Byelsutvalget i Nordre Aker vil følge eventuell sykehusfusjon mellom Ullevål og Rikshospitalet.

Byelsutvalget i Nordre Aker vil følge eventuell sykehusfusjon mellom Ullevål og Rikshospitalet.

Den foreslåtte sammenslåingen av Ullesvål sykehus og Rikshospitalet vil påvirke Nordre Aker. Bydelsutvalget lar ikke saken gå upåaktet hen.

ULLEVÅL/GAUSTAD: Forrige uke la Helse Sør-Øst frem forslagene til den såkalte hovedstadsprosessen.

De mener Rikshospitalet og Ullevål sykehus bør omorganiseres som ett sykehus med spesialisthelsetjenester for hele landet. Det er lagt frem to modeller for sykehusene i Oslo, som tar sikte på å samle flere av funksjonene som særlig Ullevål og Rikshospitalet har hatt dobbelt opp av. Spesialistkompetanse skal samles i større fagmiljøer.

I følge forslaget skal Ullevål sykehus få flere akuttfunksjoner, mens Aker sykehus, i tillegg til å være lokalsykehus, skal ta seg mer av psykisk helsevern, rus og forskning.

Viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst, Mari Trommald, gjør det overfor VG Nett klart at det uansett vil være enkelte funksjoner som vil befinne seg der Ullevål ligger i dag.

Rapporten skal ut på en omfattende høring, og i den forbindelse vil bydelsutvalget (BU) i Nordre Aker ta stilling til forslagene til høsten.

Saken vil bli tatt opp i Helse- og sosialkomiteen over sommeren. Bydelsutvalget vil uttale seg om sammenslåingen, bekrefter BU-leder Egil Ihlen (H) til Nordre Aker Budstikke.

Dette er en omfattende sak, og en flytting av Ullevål til Rikshospitalet vil påvirke vår bydel i form av utbygging, trafikk og miljøløsninger, sier Ihlen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag