RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forby stripping

Et rødgrønt flertall går inn for å forby strippebarer. Partiene mener stripping bygger opp under menneskehandel og fornedring av kvinner.

OSLO: – Stripping ligger i en gråsone mellom porno og prostitusjon og er etter vårt syn en forkastelig og undertrykkende industri,sa Ane Stø, leder av kvinnegruppa Ottar til dittOslo.no i januar.

Stø ønsket en debatt rundt Oslos syv strippeklubber og sammen med resten av Ottar jobber hun for å samle 300 underskrifter for et innbyggerinitiativ til bystyret, der de tar sikte på å forby stripping.

Får politisk støtte til forbud

Og nå får Stø politisk støtte. Kvinnepolitiske talsmenn i Sp, SV, Ap og Rødt går nå sammen ut med et ønske om å forby stripping i Norge.

– Stripping er med på å gjøre kvinnen til et objekt og en salgsvare. Det fornedrer oss som mennesker og er del av en skitten industri, sier Marthe Hammer (SV) til Dagbladet.

– Veien er kort fra stripping til prostitusjon og bordeller. Og innenfor dette har vi menneskehandel, sier Rødts Beth Hartmann til avisa.

KVINNEGRUPPA OTTAR: VIL HA STRIPPEDEBATT I OSLO

Kvinnepolitikerne fra Rødt, SV, Sp og Ap har nedfelt forbudet mot stripping som del av en fempunkts plan for bedre likestilling. De mener en lov kan utformes etter mønster fra strippeforbudet på Island.

– Finnes ikke prostitusjon på norske strippeklubber

Magnus Morland, innehaver av String showbar kjenner seg ikke igjen i bildet som kvinnepolitikerne tegner av strippeklubbene.

– Dette er selvstendig kvinner som gjør det de liker. Jeg forventer ikke at alle liker det vi driver med, men jeg forventer at de respekterer oss. Det finnes uheldige elementer i utelivsbransjen, men det blir feil å henge ut strippere generelt, sier Morland, som har hatt arbeidssted i belastede Skippergata i 12 år, til Dagbladet.

Morland mener de kvinnepolitiske talsmennenes uttalelser er en fornærmelse.

– Det er en stor fornærmelse å sammenligne dem med prostituerte. Det forekommer ikke prostitusjon på norske strippeklubber, og det eksisterer ikke menneskehandel. Men det er stygg menneskehandel innenfor prostitusjonen. Det ser jeg hver dag, og det har de rødgrønne partiene gjort alt for lite med, sier han.

Usikker på gjennomslag i partiene

Selv om de rødgrønne kvinnepolitikerne er enige, er de usikre på i hvor stor grad forslaget vil få gjennomslag på partienes landsmøter utover våren.

Uavhengig av partienes eventuelle landsmøtevedtak skal imidlertid bystyret i Oslo behandle saken fra kvinnegruppa Ottar. Når innbyggerinitiativet blir levert er imidlertig foreløpig usikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere