Vil forhandle om Voldsløkka

KrF vurderer å støtte Venstre i kravet om å få rehabilitert Voldsløkka stadion, men har skatehall og landhockeybane øverst på prioriteringslista. FrP og Høyre vil helst vente.

Voldsløkka: KrF er svært opptatt av at Voldsløkka-området rustes opp og at det settes av penger til dette i budsjettet for 2007, sier politisk rådgiver Christoffer Sahl i KrFs bystyregruppe.
Men det er andre ting enn stadionopprustning som er viktigst for KrF på Voldsløkka.
KrF vil i budsjettet prioritere fullfinansiering av den planlagte skatehallen på Voldsløkka. Vi ønsker også å se landhockeybanen realisert, sier Sahl.
Venstre er også en ivrig tilhenger av landhockeybane. Men på tross av andre prioriteringer er ikke KrF avvisende til en rehabilitering av Voldsløkka stadion.
Vi vil vurdere å støtte Venstre i deres krav om å gjøre noe med stadion, men det vil selvsagt avhenge av kostnadsanslagene, sier Sahl.

Vest får mest

Da budsjettforslaget ble lagt fram i slutten av september var det satt av mye penger til idrett, men ikke til Voldsløkka, og minst til Oslo øst. Frogner skal få heldekkende kunstisflate, kunstgressbane, flerbrukshall og ishall. Nye kunstgressbaner skal bygges på Ekeberg, Tørteberg, Frogner - og Abildsø. Og 53 millioner er foreslått bevilget til Holmenkollen. Det eneste store idrettsprosjektet i øst som fikk penger var Tøyenbadet, som skal rehabiliteres i 2007.
Leder av Oslo Idrettskrets, Børre Rognlien, påpekte at på tross av mye penger til idrett i Oslobudsjettet skilte Voldsløkka seg ut som et nedprioritert område.

Må omprioritere

Fremskrittspartiet er positivt innstilt til Voldsløkkaområdet som helhet, men varaordfører og gruppeleder Svenn Kristiansen signaliserer overfor Østkantavisa at 2007 er litt for tidlig for en satsning på Voldsløkka.
Vi er mer enn åpne for å diskutere saken hvis Venstre og KrF finner noen penger å omprioritere. Men pengene må finnes et sted, så da må de eventuelt finne et fornuftig sted å skjære ned, sier Kristiansen og fortsetter:
Det kan virke som det er litt tidlig å få gjort noe i 2007, og det er ikke småpenger det er snakk om som må brukes på hele Voldsløkkaområdet. Det ligger allerede enormt med penger til idretten i budsjettet, sier varaordføreren.
Byrådspartner Høyre gir i enda større grad uttrykk for at Voldsløkka ikke er noe prioritert sak for dem i 2007.
Dette er ikke en sak vi har satt oss grundig inn i ennå. Vi kommer til å forhandle om dette i budsjettprosessen, så får vi se hva vi kan finne rom til innenfor de rammene vi har, sier Bård Folke Fredriksen til Østkantavisa.
Venstresiden i Oslo er positive til planene for Voldsløkka, men Arbeiderpartiet innser at byrådet ønsker å forhandle budsjett med KrF og Venstre, ikke dem.
Arbeiderpartiet synes det er trist at byrådet så langt ikke har funnet plass til en skikkelig satsing på Voldsløkka. Siden byrådet ikke vil ha en åpen og bred budsjettprosess, men bare vil forhandle med KrF og Venstre, så avhenger dette nå av de borgerlige partiene. Arbeiderpartiet er for sin del er klare for å støtte Voldsløkka-planene, slår han fast overfor Østkantavisa.
RV er også positive til initiativet om opprustning av Voldsløkka.
Vi er positive til å ruste opp anlegget, og vil ta stilling til forslaget når det kommer, sier Guri Mugaas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.