RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil forme Norges framtid


Sara Hambro (21) og Saliba Andreas Korkunc (23) synes det er spennende å være med i Studentrådet.
Sara Hambro (21) og Saliba Andreas Korkunc (23) synes det er spennende å være med i Studentrådet. Foto: FOTO: CARINA TIRILLSDOTTIR HEINESEN
Ti studenter fra hele landet skal fram mot mars finne nye løsninger på gamle problemer. De er det blodferske Studentrådet.

OSLO: – Vi i NHH-symposiet fikk ideen i mars.Vi hadde nettopp fått vite at Giske lanserte 2020-rådet, og synes det var en god ide at også studentene burde bli med i debatten. Vi er jo tross alt framtidas arbeidskraft, og kommer til å være en del av arbeidslivet i 2020, forteller student ved Norges Handelshøyskole Harald Martens Holm.

God oppslutning

Han er leder for NHH-symposiet, som avholdes hvert andre år i regi av studener ved Norges Handelshøyskole. Arbeidslivskonferansen er Nordeuropas største, og gjestes av over 400 aktører fra norsk arbeidsliv.

Konferansen tar for seg sentrale problemstillinger som vedrører norges framtid, og i 2011 vil temaer som maksimal utnytting av kompetanse, ressurser, og nytenkning vektlegges.

– Vi synes det ville være spennende å se problemstillinger gjennom studentenes øyne. Vi er ferske i gamet, og tenker kanskje på en litt annen måte de som allerede er etablerte i arbeidslivet. På denne måten setter vi søkelyse på perspektiver og temaer som kanskje ikke ville kommet fram uten studentene, sier Holm.

Initiativtakeren var innom 15 universiteter og høyskoler for å rekrutere folk til Studentrådet. Oppslutningen var overraskende stor, og ledelsen mottok mange søknader. Holm mener norske studenter er flinke til å engasjere seg, og håper på gode resultater når løsningene skal pressnteres i mars.

– Jeg håper og tror at de ti som ble valgt ut vil legge fram nye løsninger på problemstillingene, og utfordre det etablerte. Rådet får muligheten til å pressentere sine synspungter for mange deltakere, og det er spennende. Blir dette en suksess, håper jeg også at man vil opprette et studentråd i forkant av konferansen i 2013, sier han.

Ønsker å forme egen framtid

– Spørsmålene vi skal ta for oss er spennende med tanke på verdiskapning og næringsutvikling i framtiden. Ved å engasjere oss i Studentrådet får vi dessuten mulighet til å påvirke, og lære av folk med en annen fagkompetanse enn vi har selv, sier Sara Hambro (21) og Saliba Andreas Korkunc (23), som begge er med i Studentrådet.

– Så langt er vi svært fornøyde. Etter å ha truffet de andre fra gruppen, hadde vi et møte med Trond Giske, som virket positiv til Studentrådets arbeid. Saker vi tok opp var blant annet , nye innovasjoner, om hvordan Asias framvekst vil komme til å påvirke Norges økonomi, og fremtidige satsningsområder. Vi er jo Norges framtid, det er viktig at vi deltar aktivt i å utforme den, sier Korkunc.

Studentrådet, som er ment å være studentenes svar på 2020-gruppa, møttes for første gang i Handels- og næringsdepartementets lokaler. Rådet har allerede motatt sin første problemstilling, og ser fram til å komme igang med diskusjoner og problemløsning. Gruppen, som består av ti studenter fra hele landet med ulik bakgrunn, regner med å sitte på konkrete løsninger ved oppleggets slutt.

– Vi ser nok samfunnet fra en litt annen synsvinkel. Det er flott å kunne delta selv om vi ikke er eksperter. Jeg mener at studentenes stemme også bør høres i saker som ikke har med studielån og boligmangel å gjøre. Vår uavhengighet som studenter gjør nok også at vi kan bidra med nye løsninger, og friske innspill, avslutter Hambro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere