*Nettavisen* Nyheter.

Vil forplikte politikerne

Eikabergtinget ber politikerne ta bevaring av natur- og kulturminnene på Ekeberg med i partiprogrammene ved høstens kommunevalg.

Ekeberg: Mandag kveld (15.januar) arrangerer de derfor et åpent møte med tittelen "Ekeberg fra Malmøykalven til Brannfjell - natur og kultur under press". Invitert er i utganspunktet alle medlemmene av bydelsutvalgene i bydelene Nordstrand og Gamlebyen.

To pinner i kors

Intensjonen er at lokalpolitikerne skal få øynene opp for at Eikabergtinget trenger hjelp til bevaringen. Står det først nedfelt i et partiprogram er det litt mer forpliktende enn noe de bare lover der og da, sier styremedlem Jens Treider.

Han mener et kjempegodt eksempel på dette er den nye reguleringsplanen for Ekebergområdet som var tema i bystyret like før jul i 2003.

Lovnadene den gang var mange, men så langt har ingen lagt to pinner i kors for å sette den ut i livet, minnes Treider.

Unik sjanse

Foreløpig har bare Ulf Stigen (Frp) fra Bydel Nordstrand og Tore Vigerust (H) fra Bydel Gamle Oslo takket ja til å komme på møtet. Treider håper at de andre politikerne kjenner sin besøkelsestid selv om de ikke har meldt fra på forhånd.

Vi regner med at bydelsutvalgets medlemmer viser sin interesse. Her har de en unik sjanse til å markere seg helt i starten av årets valgkamp. Dette er jo politikk på et fryktelig nært plan. Det er noe folk forstår. Ikke slik som EU og Afganistan som svever over hodene på oss, sier Jens Treider.

Han ønsker alle interesserte velkomne til KFUM-hallen klokken 19.00. I tillegg til hans eget innledningsforedrag "Natur- og kulturminner i vårt område", skal forsker Lars Eriksrud kåsere om "Hvordan istiden formet vårt miljø".

Dette er jo politikk på et fryktelig nært plan

Jens Treider

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.