Vil fortsatt ha butikk i p-huset

OMSTRIDT: I fjor ble reguleringssaken for parkeringshuset i Bølerlia 73b sendt tilbake fra bystyrets byutviklingskomité til ny behandling med krav om blant annet utvidet trafikkanalyse. Nå er saken kommet et skritt videre. Her fra byutviklingskomiteens befaring.ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

OMSTRIDT: I fjor ble reguleringssaken for parkeringshuset i Bølerlia 73b sendt tilbake fra bystyrets byutviklingskomité til ny behandling med krav om blant annet utvidet trafikkanalyse. Nå er saken kommet et skritt videre. Her fra byutviklingskomiteens befaring.ARKIVFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Eier opprettholder forslaget om butikk i Bølerlia 73, men går bort fra idrettsanlegg på taket av parkeringshuset.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEKYMRET: Nærmiljøet, her representert ved Kaja Gjedebo og Ane Hjort Guttu, frykter økt trafikk i Bølerlia. ARKIVFOTO: NINA S. OLSEN

BØLER: På tampen av fjoråret leverte eier av Bølerlia 73b fra seg revidert forslag for regulering og utnyttelse av eiendommen, hovedsaklig basert på en oppdatert trafikkanalyse.

Dette etter at bystyrets byutviklingskomite i mars i fjor sendte saken tilbake for ny behandling.

LES OGSÅ: Tilbake til start i Bølerlia

Eier ønsker 1200 m2 butikk i førsteetasje. Lokalmiljøet frykter dette vil føre til trafikkaos og farlige situasjoner.

Ny trafikkanalyse

Den nye trafikkanalysen vurderer situasjonen i hele «rundsløyfa» Bølerlia-Utmarkveien.

LES OGSÅ: Beboerne glade for ny trafikkanalyse

Den nye analysen viser at trafikkmengdene ikke vil gi problemer under normale forhold, men at gateparkering fører til dårlig fremkommelighet og at forholdene er spesielt vanskelige vinterstid. Å forby parkering enkelte steder foreslås som mulig tiltak.

Ifølge analysen vil butikkens størrelse og beliggenhet tilsi at den blir nærbutikk for omkringliggende boliger.

«Planforslaget vil øke antall turer til og fra eiendommen, men kan like gjerne føre til færre og kortere bilturer og mindre lokal trafikk. Butikken vil i liten grad generere trafikk utenfor Bøler, og vil begrense kjøremønsteret innenfor Bøler», beskrives det i trafikkanalysen.

Ikke idrettsanlegg

I fjor ble det drøftet om taket på parkeringshuset kunne brukes til idrettsaktiviteter. Nå går eier bort fra forslaget sitt om vederlagsfri utleie av taket til Oslo kommune.

Begrunnelsen er manglende respons fra kommunen og Bydel Østensjø.

Et annet punkt er begrensning av varelevering til før klokken syv om morgenen, for å redusere trafikkonflikter.

Eier har inngått avtale med en av de største leverandørene om varelevering mellom klokken 17-08. De ønsker flere ordninger, men mener at det ikke er rettslig adgang til å pålegge varelevering før klokken syv.

Prioritert sak

Plan- og bygningsetaten mener endringene i det nye reguleringsforslaget bør kunne gjennomføres ved en begrenset høring på tre uker, og vil prioritere saken når alle nødvendige papirer er innlevert.

LES MER OM BØLER HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.