Vil fortsette angrep på Ap

TONER NED: Kent Øystein Andersen fra Langerud angrer ikke på ordbruken i debattinnlegget «Drøm fra Disneyland», men sier han vil tone ned ordbruken i valgkampen.

TONER NED: Kent Øystein Andersen fra Langerud angrer ikke på ordbruken i debattinnlegget «Drøm fra Disneyland», men sier han vil tone ned ordbruken i valgkampen. Foto: FOTO: PRIVAT

Christian Tybring-Gjedde angrer på ordbruken, mens medforfatter Kent Andersen synes det blir feil å gå tilbake på det han har sagt.

LANGERUD/OSLO: – Kronikken ble skrevet i et helt annet debattklima. Jeg synes det blir etterpåklokskap å angre i ettertid, det var ingen som viste hva som skulle skje da vi skrev kronikken. Jakten på ord som falt i fjor er meningsløs, sier Kent Øystein Andersen fra Langerud som er leder i Østensjø Frp og sitter i fylkesstyret i Oslo Frp.

Del på Facebook

Kulturbytte

I slutten av august i fjor skrev Andersen, sammen med Christian Tybring-Gjedde, innlegget «Drøm fra Disneyland» i Aftenposten hvor de kommer med knallhard kritikk av Arbeiderpartiets innvandringspolitikk. Kritikken gikk i hovedsak på at de mener Ap vil erstatte norsk kultur med flerkultur. En retorikk som allerede da, men spesielt i kjølvannet av 22. juli, har skapt sterke reaksjoner.

Angrer

I et leserinnlegg i torsdagens utgave av Aftenposten angrer Tybring-Gjedde på kronikken som han sier «var i overkant krass og kategorisk, og at den ga lite rom for nyanser».

– Å lese tidligere ordskifter i lys av terrorhandlingene, er en vanskelig øvelse. Det kan lett oppfattes som upassende og lite sensitivt. Vi kan imidlertid ikke fri oss fra det som er uttalt eller skrevet, selv om vi ikke skal ha en heksejakt på ytringer, slik Jens Stoltenberg har uttrykt det, skriver Tybring-Gjedde.

Velger egne løsninger

– Din medforfatter av «Drøm fra Disneyland» har gått ut å angret på ordbruken, føler du deg sveket av Tybring-Gjedde?

– Han får si det han mener, han har vært under et betraktelig større press enn meg. Han har fått sikkerhetsvakter og mottatt drapstrusler. Han må velge sine løsninger. Jeg føler meg ikke sveket, sier Andersen som likevel kommer til å tone ned ordbruken i den kommende valgkampen.

Vil fortsette Ap-angrep

– Jeg kommer ikke til å bruke de samme ordene i denne valgkampene. Vi skal prøve å holde et hyggeligere og rolige klima i denne valgkampen, det er alle partiene blitt enige om, sier Andersen

Til høstens valg står han på tredjeplass på Østensjø Frp sin liste til BU. Andersen står også på 22. plass på Oslo Frps liste til bystyret.

– Du står på akkumulert 3. plass til BU i Østensjø, hvordan tror du østensjøvelgerne vil reagere på denne saken.

– Jeg regner med at de som har sansen for FrPs politikk også har sansen for politikere som sier det de mener, politisk sett har jeg ikke noe i mot å angripe Arbeiderpartiet, det er det politikk handler om, sier Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.