Vil fortsette

Både Fabian Stang (t.v) og Stian Berger Røsland er nominert til henholdsvis ordførerkandidat og byrådslederkandidat.

Både Fabian Stang (t.v) og Stian Berger Røsland er nominert til henholdsvis ordførerkandidat og byrådslederkandidat. Foto: ARKIVFOTO

Både byrådsleder Stian Berger Røsland og ordfører Fabian Stang tar gjenvalg neste år.

RÅDHUSET: Det ble klart mandag ettermiddag, da nominasjonskomiteen leverte sin innstilling.

Vi har kun fått inn støtteerklæringer på gjenvalg til Fabian og Stian, forteller stortingsrepresentant Nikolai Astrup, leder av nominasjonskomiteen i en pressemelding, og fortsetter:

Det er slikt som varmer og er hyggelig. Vi vet at begge våre toppkandidater har stor støtte og det var ingen vanskelig prosess å få en enstemmig innstilling bak de to, sier Astrup.

Det har lenge vært spekulert i om både ordfører og byrådslederen ønsket å stille til gjenvalg. Berger Røsland sa dette til Nrk Østlandssendingen sist uke.

– Jeg har bare så vidt kommet i gang i et av landets viktigste politiske verv. Å få være med og lede Oslo er et privilegium jeg ikke kan si nei til. Skole, byutvikling og trygghet vil være noen av de viktigste sakene vi går til valg på.

Representantskapet i Oslo Høyre møtes mandag 13. september for å nominere byrådsleder- og ordførerkandidat, men ettersom ingen andre kandidater har meldt seg innen friste, blir det en høyst udramatisk nominasjon, i motsetning til opposisjonspartiet Arbeiderpartiet, der det foreløpig er fem kandidater som har meldt sin interesse til å ta over som byrådsleder i hovedstaden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag