RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gå fra Alna til fjorden


FRA TALERSTOLEN: Høyrepolitiker Yassine Arkaia skrøt Alna Miljøpark til værs i bystyresalen forrige uke. FOTO: JULIE MESSEL
FRA TALERSTOLEN: Høyrepolitiker Yassine Arkaia skrøt Alna Miljøpark til værs i bystyresalen forrige uke. FOTO: JULIE MESSEL
– Åpningen av Alnaelva kan og bør brukes som instrument for byutvikling, mener Haugerud-basert Høyre-politiker Yassine Arakia.

OSLO: – Det handler mye om å bruke Alnaelva i et byutviklingsperspektiv, sier Høyre-politiker og Haugerud-beboer, Yassine Arkakia.

Han har sittet i bystyret siden 2011, og jobbet frem til bystyremøtet i mars med planen for Alna miljøpark, som ble vedtatt i bystyret 6. mars i år.

Groruddalsvekst

– Ifølge prognosene kommer Oslo til få en formidabel vekst i innbyggertall de neste 20–30 årene, mange av dem vil bosette seg i Groruddalen. Det er derfor viktig at vi legger til rette for en blågrønn struktur langs Alnaelva. Kommunedelplan Alnamiljøpark er viktig for Groruddalen og er viktig for Oslo, sier Arakia.

Han er fornøyd med bred tilslutning til planen som skal sikre blågrønt drag fra Furuset til Gamlebyen.

Planen berører langt mer enn kommunale eiendommer, og er umulig å gjennomføre uten også positiv innstilling fra private og statlige grunneiere.

– Det er svært gledelig å se at Statnett har planer for å fjerne flere høyspentmaster i området som er der i dag, eller som grenser til de områdene som blir en del av Alna miljøpark.

Slikt vil komme området til gode fordi store områder vil bli frigjort, og dermed økertilgjengeligheten, sier Arakia.

Tror på OL

Han bor selv i Groruddalen og er en ivrig bruker av omkringliggende grøntområder.

Som Høyre-politiker er Arakia nær sagt programbestemt å ha tro på et fremtidig OL i Oslo, og mener bestemt et OL vil gagne Groruddalen.

– Vi mener at dersom Oslo får OL i 2022, vil dette føre til mer byutvikling, noe som kan bety at planene for miljøparken vil bli realisert raskere, sier han.

Han er med andre ord uenig i Rødt-leder Bjørnar Moxnes uttalelser i Lokalavisen Groruddalen for to uker siden, der han uttalte at OL lang ifra er svaret på hva Groruddalen trenger.

Nedslitt

– Det er eksempler på dette i byer som har holdt store arrangementer tidligere, som både OL og VM, at mesterskapene har fått byutviklingsmessige store fordeler for nedslitte områder. Ikke dermed sagt at Groruddalen er et nedslitt område, men området er likevel egnet til utvikling, og det kan et OL være med å få til, sier Arakia, på vei inn i den stille påskeuken, som han har tenkt til å bruke nettopp i skog og mark i bydel Alna.

Les også:

– Drømmer om liv og røre på Breivoll

– For billig i Groruddalen

Alnaelva: Jubel og gråt i ti år
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere