*Nettavisen* Nyheter.

Vil gå på epleslang i hagen din

EPLEKJEKK: Anne Dubrau er en av gründerne i Epleslang, som gir epler nytt liv og arbeid til folk med spesielle behov. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Er du lei av epler som råtner på plenen fordi du aldri får plukket dem? Da vil bedriften Epleslang gjerne besøke hagen din!

OSLO: Epleslang er en liten bedrift som ifølge hjemmesiden sin ønsker å gjøre en stor forskjell, ved å tenke bærekraftig og ressursbasert.

– Vi arbeider med å samle inn epler som ellers bare ville ha råtnet vekk fordi hageeieren ikke har tid til, mulighet eller interesse for å plukke dem selv, forklarer Nina Zachariassen på vegne av Epleslang.

LES OGSÅ: Epleslang vil ha eplene dine

– De som plukker eplene er arbeidslystne mennesker med funksjonshemning, og av eplene lager vi eplemost. Slik går hverken menneskelige eller naturlige ressurser til spille, poengterer Zachariassen.

Bedriften ble kåret til Årets sosiale entreprenør i 2013, med begrunnelsen at de både er til glede for nye arbeidstagere, hageeiere med dårlig samvittighet og alle som er glad i den gylne drikken eplemost.

Eplemosten blir laget på Abildsø gård, men de plukker epler over hele byen.

Epleslang-gjengen er med på hele prosessen fra plukking til ferdig salgsprodukt.

– Vi startet innhøstingen vår 18. august, og vi er fremdeles på utkikk etter flere hager å plukke i, sier Nina Zachariassen.

Vil du at eplene dine skal komme til nytte, kan du sende en epost til kontakt@epleslang.com eller søke dem opp på Facebook og internett.

FLERE SAKER FRA DITTOSLO:

Grønmo kan få beredskapssenter

Fem anmeldt etter Aksjon skolestart

Vil erstatte gård med rekkehus og blokker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag