RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil gi 13 millioner til brannvesenet i år


Marianne Borgen (SV) vil legge inn midler til økt beredskap hos Brann- og redningsetaten allerede i høst.
Marianne Borgen (SV) vil legge inn midler til økt beredskap hos Brann- og redningsetaten allerede i høst. Foto: Foto: Julie Messel
Marianne Borgen vil legge inn 13 millioner til brannberedskapen allerede i det reviderte budsjettet for 2014. – Bekymringen må veksles inn i handling, sier hun.

OSLO: – Den brede bekymringen i det politiske landskapet rundt dette må veksles inn i handling. Det er sånn vi tar ansvar, ved å erkjenne at her må vi gjøre noe, sier Marianne Borgen (SV) i Oslo Bystyre.

Vil gi 13 millioner

Hun mener det ikke er nødvendig å vente på den mye omtalte Risiko- og sårbarhets-analysen (ROS) før man starter en opptrapping av brannberedskapen og har bedt Oslo Brannkorpsforening om å gi Bystyret et konkret forslag til økning i budsjettet.

– Jeg synes det høres rimelig ut å kunne legge inn 10 millioner til bemanning og tre millioner til reparering av utstyr allerede i revidert budsjett for 2014, forteller hun, etter å ha mottat forslaget fra Oslo Brannkorpsforening. 

Utfordrer Bystyret

Det var 21. februar at debatten rundt brannberedskapen i Oslo for alvor startet, etter et leserinnlegg i dagsavisen, skrevet av brannmann Jørgen Lie. Flere har meldt sin bekymring og brannmenn dittOslo har vært i kontakt med har fortalt om så lav beredskap at lov og sikkerhetsregler må brytes.

Så langt har det kunnet virke som om brannmenne har måttet vente på ROS-analysen, som kommer i desember, før de får svar på hva som eventuelt vil gjøres med situasjonen, men nå kan det altså se ut som endringene smått kan begynne å skje allerede i høst. 

Borgen mener at selv om ROS-analysen vil kunne gi en god oversikt er det ikke nødvendig å vente så lenge.

– Nå har vi en mulighet med revidert budsjett og da er det naturlig når vi har hørt alt dette, å ta opp denne saken. Da vil jeg utfordre bystyret til å legge inn mer penger til dette.

LES OGSÅ: Farlig mangel på røykdykkere

Høye tall

Forslaget fra brannkorpsforeningen er todelt og tar for seg både bemanning og vedlikehold av utstyr.

I forslaget er det lagt inn 47 200 000 kroner til 59 brannkonstabler. De foreslår også å øke det årlige investeringsbudsjettet med 9 000 000, til 15 000 000 og å øke med 2 500 000 kroner til årlig drifting av reserveutstyr.

I tillegg er det lagt inn et forslag om å gi en ekstra bevilgning på 31 000 000 for å dekke et etterslep til materiell og utstyr, samt at Bryn Brannstasjon trenger en ny stigebil til 7 500 000 kroner. 

Tallene sier mye om behovet for bedring i etaten i dag, mener Borgen.

– I notatet jeg har fått er det lagt inn så mye penger at det ikke er realistisk nå, men det sier jo noe om behovet fremover. Da tenker jeg at vi kan begynne med opptrappingen allerede fra høsten av, sier hun.

Merkelig budsjettarbeid

Miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby var tirsdag forrige uke på besøk hos Oslo Hovedbrannstasjon for å diskutere situasjonen hos Oslo Brann- og redningsetat. Hun forklarte da at hun forstår presset brannmenn er under, men hun ville ikke love noen snarlige endringer. 

Melby stiller seg kritisk til at SV nå vil legge inn mer penger i budsjettet for 2014, uten å ha foreslått dette tidligere.

– Jeg synes jo at dette er en merkelig måte å drive budsjettpolitikk på. SV har ikke vært opptatt av dette tidligere, og jeg lurer på hva som har endra seg siden november/desember og som har gjort at SV har snudd, sier hun.

LES OGSÅ: Krever at brannmennene blir hørt

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere