*Nettavisen* Nyheter.

Vil gi 300.000 til Krystallen

Fremskrittspartiet vil på kveldens BU-møte foreslå å gi Krystallen seniorsenter penger fra bydelens reservepott.

NORDSTRAND: Vi ønsker å bruke midler av den "lille" millionen som er igjen til å rette opp noe av skjevheten som skjedde under budsjettforhandlingen før jul. Da "glemte vi" rett og slett å gi kommunale Krystallen like mye penger som de private eldresentrene i bydelen, sier Ulf Stigen.

Økt tilbud

Han tar saken opp utenom agendaen, men håper likevel å få med seg de andre partiene på å bevilge 300.000 kroner til seniorsenteret på Lambertseter.
Vi vil gi dem 150.000 slik at brukeravgiften kan senkes til 300 kroner året. 150.000 kroner skal gi økt tilbud til de over 700 brukerne, forteller han.
Stigen har ikke glemt at han var med på å vedta et meget stramt budsjett for 2006, men han håper likevel at denne åpenbare feilen kan rettes opp på kveldens møte. Når det gjelder bydelens økonomiske situasjon i øyeblikket, mener han det blir viktig å følge tallene nøye i månedene fremover.
Vi vedtok i utgangspunktet et budsjett i balanse. Det er ennå for tidlig å si hva som eventuelt må kuttes, om vi må foreta justeringer. Jeg vil ikke spekulere i dette nå, men avvente tallene for januar og februar. Jeg er ikke bekymret, men spent på disse tallene, innrømmer BU-lederen.

Vi har noen usikre faktorer. En sykehjemsplass koster for eksempel 500.000 kroner, en barnevernsplass kan komme opp i millionbeløp. Det blir det fort mange penger av. Det viktigste nå er at vi har styring, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.