*Nettavisen* Nyheter.

Vil gi Anne-Cath. Vestly egen plass på Bøler

Bør Anne-Cath. Vestly hedres med egen plass? Trengs det flere boliger på Skullerud? Det skal lokalpolitikerne i Østensjø ta stilling til på mandag.

ØSTENSJØ: Mandag 16. september møtes Østensjø bydelsutvalg (BU) til ny dyst etter en lang sommerferie.

I lokalene sine på Bøler senter skal de som vanlig få en orientering om den økonomiske situasjonen og hvordan det står til i alt fra barnehager til sykehjem. Utstyrsbank for barn/unge og handlingsplan mot støy er andre saker som skal behandles.

Les hele sakskartet til BU-møtet 16. september her

Vil ha Vestly-plass ved biblioteket

Tidligere i år foreslo Østensjø Rødt å hedre kvinner som har satt spor etter seg med egne veier og plasser i bydelen.

Nå tar BU-leder Kristin Sandaker (A) saken opp til behandling.

Hun støtter blant annet forslaget om at Anne-Cath. Vestly bør hedres med egen plass ved Bøler bibliotek og samfunnshus, og vil at dette skal iverksettes umiddelbart.

Hun mener også at plassen ved Bogerud senter og to veier på Oppsal og Lille Langerud som bare har nummer utpeker seg som gode kandidater til å hedre kvinner.

Sandaker vil at BU skal vedta et opplegg for hvordan man følger opp navnsettingen lokalt, og vil at dette skal være klart til desember, når BU skal vedta budsjettet for 2014.

Nye boliger på Bogerud og Skullerud

På møtet skal BU også ta stilling til to lokale byggesaker; Bogerud Torg, som er en opprustning av Bogerud senter, og Olaf Helsets vei 5 på Skullerud.

Olaf Helsets vei 5 er den store parkeringsplassen rett ved Skullerud t-banestasjon, der det foreslås bygging av seks boligblokker.

Plan- og bygningsetaten anbefaler utbyggingsforslaget, og det samme gjør bydelsdirektør Tove Stien i Østensjø.

Hun kommenterer at prosjektet er bedre tilpasset omgivelsene etter at utbygger reduserte byggehøydene fra 15 til 5-7 etasjer.

Bydelsdirektøren har også merket seg at det kan stilles arealer til disposisjon for midlertidig barnehage.

LES OGSÅ:

Vil ikke ha "skyskraper" på Skullerud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.